BOE oznámilo uvedení 27" FHD displeje s extrémní obnovovací frekvencí 500 Hz
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka BOE oznámilo uvedení 27" FHD displeje s extrémní obnovovací frekvencí 500 Hz

BOE oznámilo uvedení 27" FHD displeje s extrémní obnovovací frekvencí 500 Hz

Václav Vlček

Václav Vlček

31. 1. 2022 08:00

Velký čínský výrobce zobrazovacích panelů uvádí nový panel pro nejnáročnější hráče a také potom obrovský 110" panel s rozlišením 8K a 120 Hz

Reklama

Uvádět monitory s extrémní obnovovací frekvencí je sice v době absolutního nedostatku výkonných, nebo vlastně jakýchkoliv grafik poněkud, no zbytečné. Ale technologický pokrok nezastavíme a tak třeba za rok dva si budeme moci pořídit kartu, která rozhýbe vybrané titulky i na těch pár set FPS. Vždyť je to jen rozlišení 1920×1080 pixelů.

Každopádně BOE patří mezi největší světové výrobce panelů pro displeje, ať už se jedná o LCD, LED nebo OLED. Hlavní výrobní závody má v Číně, ale jejich vývojová centra najdete v 19 dalších zemích.

Novinka nabídne na 27" FHD rozlišení, což bude při té úhlopříčce už na hraně, ale kdyby bylo pixelů více, tak by se asi těžko hledala grafická karta, která by možnosti využila. Panel se může pochlubit 8-kanálovým eDP rozhraním, odezvou 1ms a podporou 8-bit barevného gamutu.

Samotná společnost BOE se chlubí v tiskové zprávě (strojový překlad z čínštiny od Deepl s drobnými úpravami redakce): “Díky dlouholeté zkušenosti s technologií dosáhla společnost BOE významného průlomu v oblasti technologie oxidových polovodičových displejů, překonala takové průmyslové výzvy, jako je snadná difúze, snadná oxidace a snadné vrtání mědi (Cu), jako první v oboru dosáhla masové výroby měděné propojené stohovací struktury a integrace technologie oxidových displejů s vysokou obnovovací frekvencí, vysokým rozlišením a nízkou spotřebou energie, prolomila zahraniční monopol a průběžně uvádí na trh řadu špičkových technologií a produktů v oboru, jako je nízká spotřeba energie, ultra úzký okraj, 500 Hz. + herní displej, nadrozměrný 8K Oxide 120Hz displej s inverzní obnovovací frekvencí a řada špičkových technologií a produktů. Dosáhla také významných úspěchů ve výzkumu a vývoji vysoce mobilní technologie oxidů 30+cm2/Vs, čímž položila technický základ pro následné zvýšení výkonu špičkových produktů.”

Vedle herního monitoru také BOE ohlásil pořádně velký 110" panel s rozlišením 8K podporující obnovovací frekvenci 120 Hz. Z toho by mohl být dobrý kandidát na další generaci Big Format Gaming Display od společnosti Nvidia!

BOE 110" 8K 120 Hz Zdroj: BOE
i Zdroj: PCTuning.cz
BOE 110" 8K 120 Hz Zdroj: BOE

U ani jedné z novinek neuvedli cenu ani dostupnost, nebo konkrétní produkty, kde by se uvedené panely měly objevit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama