Británie může Nvidii zablokovat nákup firmy ARM
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Británie může Nvidii zablokovat nákup firmy ARM

Británie může Nvidii zablokovat nákup firmy ARM

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 8. 2021 11:22

Britský antimonopolní úřad vyjádřil obavy v souvislosti s převzetím firmy ARM za 40 miliard dolarů americkým výrobcem čipů Nvidia. Převzetí, které by podle úřadu ohrozilo hospodářskou soutěž, se tak stane předmětem hloubkové kontroly.

Reklama

Americký výrobce čipů Nvidia se dohodl na koupi britské firmy ARM Holdings za 40 miliard dolarů od japonské skupiny Softbank v září loňského roku. ARM navrhuje architekturu čipů pro mobilní telefony a tablety, přičemž čipy s jeho architekturou používá většina smartphonů s Androidem stejně jako iPhony a další zařízení.

ARM a Nvidia
i Zdroj: PCTuning.cz
ARM a Nvidia

„Znepokojuje nás, že kontrola Nvidie nad firmou ARM by mohla znamenat reálné problémy pro konkurenty Nvidie kvůli omezení přístupu ke klíčovým technologiím,“ uvedl šéf britského Úřadu pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA) Andrea Coscelli. Británie proto v současné době zvažuje, že transakci zablokuje a podmínky převzetí ARM pořádně zkontroluje. Nvidia je známá především výrobou čipů, které se používají v grafických kartách GeForce. Jejím šéfem je stále tchajwansko-americký miliardářský podnikatel Jen-Hsun Huang.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama