britsky-pruzkum-steve-jobs-je-politik-a-bill-gates-zlodej
Apple Novinka Britský průzkum: Steve Jobs je politik a Bill Gates zloděj

Britský průzkum: Steve Jobs je politik a Bill Gates zloděj

Martin Stančík

Martin Stančík

17. 1. 2010 10:00 11

V Británii proběhl zajímavý průzkum, ve kterém byli lidé dotazováni (nejen) na známé osobnosti ze světa informačních technologií.  

Reklama

Z průzkumu mezi 1000 Brity vyplývá, že 20% jich nikdy neslyšelo o šéfovi Apple Stevovi Jobsovi a 10% si myslí, že je to politik. O tvůrci webu Timovi Bernersovi-Leemu si 15% respondentů myslelo, že je buď šéfem britské tajné služby, nebo antarktickým výzkumníkem. A co Bill Gates? Řekl byste si, že snad nemůže být nikdo, kdo by jej neznal? Z průzkumu vyplývá, že 50 lidí z tisíce si myslelo, že je Gates známý komik či zloděj.

Britský průzkum: Steve Jobs je politik a Bill Gates zloděj
i Zdroj: PCTuning.cz

Průzkum se zabýval také sociálními sítěmi - jedenáct procent všech dotázaných nebo schopno jmenovat ani jednu. Nejvíce lidí si vzpomnělo na Facebook (72% z těch, kteří znali sociální sítě); Twitter pak znal jen málokdo. Podle tvůrců studie její výsledky vypovídají o tom, že by měl být technologický průmysl přístupnější lidem. "Lidé z IT by měli více mluvit o nových technologiích a o tom, jaké výhody tyto lidem přinášejí," řekl jeden z tvůrců studie, Eb Adeyeri.

Zdroj: BBC
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama