brusel-se-chysta-obvinit-google-kvuli-aplikacim-v-telefonech-s-androidem
Novinka Brusel se chystá obvinit Google kvůli aplikacím v telefonech s Androidem

Brusel se chystá obvinit Google kvůli aplikacím v telefonech s Androidem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 4. 2016 07:30 5

Podle agentury Reuters bude Google čelit obvinění ze strany Evropské komise. Ta americkou firmu obviňuje z toho, že má dohodu s výrobci smartphonů, která jí zajišťuje výhodu jejích vlastních aplikací pro operační systém Android oproti aplikacím dalších stran.

Reklama

Komise nyní zkoumá smlouvy Googlu s výrobci telefonů a mobilními operátory, protože se obává, že omezuje přístup spotřebitelů k novým aplikacím tím, že po výrobcích a operátorech požaduje, aby do telefonů předinstalovávali jeho aplikace.

Google obavy Evropské komise odmítl prostřednictvím svého mluvčího: „Každý může využívat Android s aplikacemi Googlu nebo bez nich. Výrobci i operátoři se mohou rozhodnout, jak Android používat, a konečné slovo ve výběru aplikací mají spotřebitelé.“

Podle světových médií komise Google obviní už dnes. Není to poprvé, co se Google v hledáčku EK objevil. Již loni v dubnu jej tento nadnárodní orgán Evropské unie obvinil, že ve výsledcích internetového vyhledávání systematicky zvýhodňovala vlastní produkt umožňující srovnávání nákupních nabídek, známý jako Google Shopping (Nákupy Google).

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama