byvaly-procesorovy-architekt-amd-jim-keller-se-pripoji-k-tymu-samsung-electronics
Novinka Bývalý procesorový architekt AMD Jim Keller se připojí k týmu Samsung Electronics

Bývalý procesorový architekt AMD Jim Keller se připojí k týmu Samsung Electronics

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

26. 10. 2015 18:00

Významný návrhář procesorů Jim Keller, který stál u zrodu řady procesorů od společností AMD a Apple, údajně nyní hodlá rozšířit řady společnosti Samsung Electronics.

Reklama

Jim Keller minulý měsíc opustil společnost AMD krátce potom, co dokončil práce na architektuře Zen. Nutno připomenout, že nebyl jedinou významnou osobností, která od AMD v poslední době odešla. Kellerovi se tak otevřely dveře pro nové zajímavé projekty, na nichž by měl podle všeho podílet pod křídly společnosti Samsung Electronics.

Bývalý procesorový architekt AMD Jim Keller se připojí k týmu Samsung Electronics
i Zdroj: PCTuning.cz

Samsung se angažuje zejména v oblasti mobilních čipů založených na architektuře ARM a stojí třeba za vlastní sérií SoC Exynos pro smartphony a tablety. Kellerovi zkušenosti a talent by tak jihokorejský výrobce mohl a pravděpodobně i využije právě při vývoji výkonnějších nebo naopak úspornějších čipů. 

Keller ostatně již má zkušenosti i v oblasti mobilních SoC, spolupracoval totiž třeba na návrhu čipsetů Apple A4 a A5. Těžko posuzovat, jak dlouho bude Keller u Samsungu působit. Známý je totiž tím, že často mění zaměstnavatele a je najímán na vyřešení konkrétních problémů s procesorovými architekturami. 

Zdroj: OC3D

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama