cert-5-198-chyb-v-softwaru-za-uplynuly-rok
Novinka CERT: 5 198 chyb v softwaru za uplynulý rok

CERT: 5 198 chyb v softwaru za uplynulý rok

Stančík Martin

Stančík Martin

31. 12. 2005 00:00 1

Bezpečnostní analytici z organizace US-CERT nalezli minulý rok v různých softwarových produktech na 5 198 chyb, což je o 38 procent více než loni.

Reklama

Analytici nalezli 812 chyb ve Windows, 2328 v různých verzích Unix/Linux (včetně Macu). Dalších 2058 chyb bylo nalezeno v jiných operačních systémech. To máme 5198 chyb - musíme však počítat s tím, že jde pouze o ty nahlášené organizaci CERT, což znamená, že reálné číslo bude ještě větší.

Brian Kerbs z Washington Post se také zamýšlí nad tím, zda Microsoft opravil opravdu všechny chyby.

"Vím, že Microsoft vydal spoustu aktualizací - bylo to však 812? Mám podezření, že Microsoft někdy 'zalepí' několik chyb pouze jedním patchem," říká Krebs.

US-CERT

Bylo by tedy jistě zajímavé se dozvědět, na kolik chyb softwarový gigant opravdu vydal aktualizace. Doporučuji také shlédnout opravdu dlouhý seznam dalších produktů, v nichž byly nalezeny chyby. Je mezi nimi i váš oblíbený program?

Microsoft se samozřejmě snaží dělat svůj operační systém bezpečnější a s použitím SP2 na Windows XP se mu to do značné míry povedlo. Útočníci se proto nyní raději soustřeďují na hledání chyb v softwaru, než v samotných Windows - je to prostě jednodušší.

Zdroj: Washington Post

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama