cesi-zabojuji-o-titul-mistru-sveta-ve-hre-dota-2-finale-bude-hostit-jizni-korea
Novinka Češi zabojují o titul mistrů světa ve hře Dota 2. Finále bude hostit Jižní Korea

Češi zabojují o titul mistrů světa ve hře Dota 2. Finále bude hostit Jižní Korea

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 12. 2019 12:00

Počítačová hra Dota 2 patří mezi ty vůbec nejhranější a nejsledovanější. Pozornost k sobě poutá také díky vysokým finančním dotacím. V žebříčku 50 nejúspěšnějších hráčů esportu dle výher z turnajů jich 44 hraje právě hru Dota 2. V rámci jedenáctého ročníku Mistrovství světa v esportu je zařazena mezi vybrané tituly a své želízko v ohni bude mít i Česká republika.

Reklama

Sestava ve složení Tomáš „Jojka“ Medvec, Adam „Ade“ Koníček, Pavel „Mambos“ Beneš, Filip „Filminy“ Komín a Erik „Tsuky“ Cendelín z týmu Inaequalis bude naše barvy reprezentovat v korejském Soulu. Turnaj, který pořádá Mezinárodní esportová federace (IESF), začne už 12. prosince a výpravu české reprezentace povede Česká asociace esportu. Diváci ji budou moci sledovat prostřednictvím oficiálního Twitch kanálu IESF a prostřednictvím Twitch kanálu PLAYzone.

Podpořit Českou reprezentaci v boji o titul mistra světa se rozhodli dva partneři – výrobce mobilních telefonů Samsung a výrobce grafických karet Nvidia. Obě společnosti dlouhodobě český esport podporují. Samsung se v letošním roce stal partnerem největší české BYOC akce roku PLAYzone Challenge. Nvidia je pak kromě výkonných grafických karet známá díky své spolupráci s Českou asociací esportu na každoročním vyhlášení Síně slávy česko-slovenského esportu. 

Nového mistra světa ve hře Dota 2 budeme znát už 15. prosince, tedy tři dny po zahájení turnaje. Mezi největší favority na prvenství patří týmy Švédska a Ruska, které na turnaj přivezou známá světová jména.

Češi zabojují o titul mistrů světa ve hře Dota 2. Finále bude hostit Jižní Korea
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak se Dota 2 hraje ?

Ve hře Dota 2 se utkávají pětičlenné týmy, ve kterých má každý hráč nejenom svoji unikátní postavu, ale také přiřazenou roli. Čím vyšší pozice hráče v týmu, tím vyšší prioritu má. Hráči na nižších pozicích se snaží, aby se týmové jedničce maximálně dařilo a jeho vybraná postava nebyla rušena nepřáteli. Naopak se snaží zkomplikovat zápas hráčům s vysokou prioritou z druhého týmu. Cílem je zničit hlavní budovu soupeře, poté hra automaticky končí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama