Český IceWarp má novou novou verzi své platformy Epos, která konkuruje Microsoftu i Googlu
i Zdroj: IceWarp
Novinka Český IceWarp má novou novou verzi své platformy Epos, která konkuruje Microsoftu i Googlu

Český IceWarp má novou novou verzi své platformy Epos, která konkuruje Microsoftu i Googlu

Redakce PCT

Redakce PCT

13. 4. 2023 08:28 1

Kolaborační nástroj nabízí přehledné a intuitivní uživatelské rozhraní, které zpřístupňuje veškeré kancelářské nástroje z jedné plochy. Překonává konkurenci v úrovni zabezpečení, transparentnosti práce s daty, a především v ceně.

Reklama

Česká společnost IceWarp představila novou verzi své platformy IceWarp Epos. Balík nástrojů pro virtuální kancelář představuje komplexní kolaborační řešení pro firmy a zahrnuje cloudové služby, e-mailového klienta, týmový chat nebo vlastní videokonferenční prostředí. 

Nová verze platformy IceWarp Epos tak nabízí plnohodnotnou alternativu masově používaných řešení pro spolupráci uživatelů, jako jsou Microsoft 365, Microsoft Exchange či Google Workspace. Stejně jako známí hráči přichází IceWarp Epos se sadou základních i pokročilých kancelářských nástrojů. Patří sem e-mailový klient, kalendář, skupinový chat, videokonference, správa úkolů i dokumentů a také podpora editace dokumentů online. Všechny funkce jsou dostupné ve webovém rozhraní (bez nutnosti cokoliv instalovat do počítače), v nové mobilní aplikaci nebo jako software pro lokální nasazení.

Český IceWarp má novou novou verzi své platformy Epos, která konkuruje Microsoftu i Googlu
i Zdroj: PCTuning.cz

Kompletní kancelář a na jediném místě

Na rozdíl od jiných řešení nabízí platforma od společnosti IceWarp ucelené a uživatelsky přívětivé prostředí, v němž jsou veškeré nástroje součástí jediné aplikace, potažmo jednoho okna prohlížeče. Uživatelé tak mají k dispozici náhledy nejnovějších zpráv a kalendáře – stejně jako rychlý přístup k týmovému chatu, videokonferencím, sdíleným dokumentům a přehledu úkolů – v jednom přehledném uživatelském rozhraní, které lze navíc přizpůsobit na míru. Odpadá proto nutnost neustále přepínat mezi aplikacemi.

Vývojáři IceWarp přitom mysleli v první řadě na komfort uživatele. Většina funkcí IceWarp Epos se proto jmenuje stejně a nachází se na totožném místě, jako jsou uživatelé zvyklí u nástrojů sad Microsoft nebo G-Suite. Úprava dokumentů je díky tomu jednoduchá a intuitivní i pro laické uživatele.

Český IceWarp má novou novou verzi své platformy Epos, která konkuruje Microsoftu i Googlu
i Zdroj: PCTuning.cz

Vyberte si, kde chcete svá data ukládat

Zvláštní péči věnovala společnost IceWarp bezpečnosti uživatelských dat a ochraně osobních údajů. Data jsou zálohována po dobu 30 dní. IceWarp má k dispozici několik datových center, která se nacházejí po celém světě. Z těchto datových center si můžou klienti vybírat – mají tedy pod kontrolou, kde se jejich data nachází. IceWarp navíc svým zákazníkům garantuje, že jejich data nebude nikdo analyzovat či je dokonce poskytovat třetím stranám.

Vysoká laťka informační bezpečnosti je jedním z důvodů, proč řešení od IceWarp důvěřují zákazníci z řad veřejné správy, vládních institucí či univerzit. IceWarp totiž dokáže uspokojit i ty nejvyšší nároky na zabezpečení dat. Vychází tím vstříc trendům – čím dál více firem dává přednost řešením, která nabízejí lokální úložiště a zaručují transparentní práci s daty. Mezi klienty kolaborační platformy od IceWarp tak patří například malajský Úřad vlády či globální firmy Maersk, Ford nebo Allianz.

Český IceWarp má novou novou verzi své platformy Epos, která konkuruje Microsoftu i Googlu
i Zdroj: PCTuning.cz

Násobně levnější než konkurence

IceWarp poskytuje svůj kolaborační nástroj jako SaaS (Software as a Service), klient tedy platí za využívaný software a cloudovou službu měsíční poplatek. Na výběr má ze tří cenových variant (Startup Package, Business a Corporate) s tříměsíční zkušební verzí zdarma. Na webu IceWarp je také k dispozici cenové srovnání s ostatními konkurenty v závislosti na počtu uživatelů. IceWarp z něj vychází jako násobně levnější varianta.

„Všechny firmy přirozeně hledají, kde ušetřit, zejména v oblasti pravidelných měsíčních nákladů. Protože u kancelářských softwarů se tyto náklady odvíjejí od počtu uživatelů, je u firem s desítkami zaměstnanců cena rozhodujícím faktorem. Vytvořili jsme proto kolaborační nástroj, který se množstvím funkcí a vyspělostí plně vyrovná konkurenci, ale je až o polovinu levnější,“ popisuje Adam Paclt, CEO společnosti IceWarp, jednu z největších konkurenčních výhod cloudového kancelářského balíčku s českým původem.

Aktualizace přináší lepší kontrolu nad sdílenými daty

Poslední aktualizace platformy IceWarp Epos přinesla kompletně přepracované prostředí. Základní obrazovka – Dashboard – nabídne přehled agendy i nové nástroje ke zlepšení komunikace a spolupráce v týmech. Všechny položky si můžou uživatelé libovolně přeskládat a uspořádat do složek tak, jak jim to vyhovuje. Vylepšení doznalo také vyhledávání. Nové funkce navíc poskytují uživatelům ještě vyšší kontrolu nad daty, která sdílejí v rámci pracovních týmů. Aktualizace též umožňuje integrovat další cloudové i lokálně provozované služby, jež se mimo platformy IceWarp v rámci firmy používají, čímž poskytuje uživatelům přístup ke všem potřebným datům na jediném místě.

Český IceWarp má novou novou verzi své platformy Epos, která konkuruje Microsoftu i Googlu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zákazníkům s předplatným cloudové služby je nová verze IceWarp Epos k dispozici od února 2023. Verze pro provozování ve vlastním prostředí bude následovat na konci čtvrtletí. 

Práci s kolaborační platformou IceWarp můžete vyzkoušet v interaktivní ukázce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama