cesti-hackeri-z-anonymous-utocili-na-web-ceske-protipiratske-unie
Novinka Čeští hackeři z Anonymous útočili na web České protipirátské unie

Čeští hackeři z Anonymous útočili na web České protipirátské unie

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 1. 2012 20:20 59

V podvečer proběhl útok na web České protipirátské unie. Trval přesně 2,5 hodiny. Oficiální stránky byly po celou dobu prakticky stále nefunkční.

Reklama

Za útokem stojí pravděpodobně skupina Anonymous Bohemia, která svůj záměr oznámila s předstihem některým médiím již během dnešního dne. O útoku údajně věděla i Česká protipirátská unie. Informoval o tom web pooh.cz.

Důvodem kybernetického útoku bylo prohlášení ČPU a souhlas této organizace s uzavřením serveru Megaupload.com. Na její stránky se nebylo vůbec lehké dostat. Celé situaci neprospívalo ani šíření této informace. Servery zahlcovali zvědavci, kteří se chtěli na vlastní oči přesvědčit o tom, jestli útok opravdu probíhá.

Na webu ČPU je vyvěšeno následující prohlášení:

Česká protipirátská unie zaznamenala pokusy o přetížení webové stránky www.cpufilm.cz již v neděli odpoledne a je si vědoma i útoku ohlášeného na dnešní den od 18:00. Přijali jsme proto běžná bezpečnostní opatření, nicméně prioritní pro nás zůstává naše běžná činnost, tj. mimo jiné vyhledávání a mazání nelegálních kopií filmů na internetu a shromažďování důkazů proti pachatelům trestných činů, kterou ohlášený útok, ať již bude či nebude úspěšný, nijak neomezí. Návštěvnost webových stránek ČPU se, pravděpodobně díky ohlášenému útoku, zmnohonásobila, za což návštěvníkům děkujeme. V případě krátkodobého výpadku dostupnosti, ke kterému může dojít, se návštěvníkům našich stránek omlouváme.“

Další informace naleznete na pooh.cz

Aktualizace: útok skončil v 20:30. Trval přesně 2,5 hodiny.

Čeští hackeři z Anonymous útočili na web České protipirátské unie
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama