ChatGPT 4 si už nepředplatíte, OpenAI nestíhá nápor uživatelů
i Zdroj: Freepik AI
Novinka ChatGPT 4 si už nepředplatíte, OpenAI nestíhá nápor uživatelů

ChatGPT 4 si už nepředplatíte, OpenAI nestíhá nápor uživatelů

David Jiránek

David Jiránek

15. 11. 2023 14:45 3

Chatovací nástroj s umělou inteligencí je v problémech. ChatGPT po nedávné vývojářské konferenci pozastavuje možnost zakupovat si nová předplatná.

Reklama

Za uplynulý rok se ChatGPT stal jedním z nejpopulárnějších nástrojů pro psaní si s umělou inteligencí. Společnost OpenAI, která za tímto softwarem stojí, nabízela základní verzi zdarma, avšak náročnější uživatelé si mohli zaplatit předplatné ChatGPT Plus a získat tak přednostní přístup k novým verzím a rychlejšímu generování textu. Noví zájemci se ale k tomuto předplatnému nyní nedostanou.

Za pozastavením nových registrací placeného ChatGPT Plus stojí nápor uživatelů po nedávné vývojářské konferenci od OpenAI. Jak vysvětluje Sam Altman, CEO společnosti, firmě jde o zachování uživatelského zážitku. Noví zájemci si mohou nechat poslat email s upozorněním, jakmile se registrace opět spustí.

ChatGPT běží na serverech Microsoft Azure, které se umístily v žebříčku TOP500 superpočítačů nejvýše z cloudových služeb. V letošním roce si navíc prošly velkým vylepšením. Přesto hardwarová infrastruktura nejspíše nestačí, což je znát i na rychlosti zdarma dostupné verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama