Chyba, nebo mazaný trik? Padl rekord na Youtube, možná zcela omylem
i Zdroj: AndreyPopov, Depositphotos
Novinka Chyba, nebo mazaný trik? Padl rekord na Youtube, možná zcela omylem

Chyba, nebo mazaný trik? Padl rekord na Youtube, možná zcela omylem

David Jiránek

David Jiránek

3. 4. 2024 13:25

Máme za sebou další apríl, který přinesl pro někoho úsměvné, pro jiné trapné vtípky. Jedním z nich se pochlubila i platforma Discord, která tím zároveň vytvořila rekord na YouTube.

Reklama

Pamatujete, když první video na YouTube překročilo miliardu přehrání? Byl to onen Gangnam Style, který se přes laťku jedné miliardy přehoupl v prosinci 2012. Od té doby bájnou metu překročila řada hudebních videí. Právě proto vznikla i kategorie pro ty nehudební, které si zřejmě nebudete pouštět stále dokola. Další podkategorií je pak počet přehrání za prvních 24 hodin. A zde už se dostáváme k videu od Discordu.

Na apríla Discord vydal níže přiložené video, kde oznamuje příchod lootboxů. Herní mechanika, kterou hráči obecně nesnáší, samozřejmě představovala vtip. Celkem průměrný nápad ale začal sbírat na YouTube obří počet shlédnutí. Proč? Discord totiž video embedoval do své aplikace, údajně omylem. Video zde totiž hrálo, aniž by se uživateli objevilo na obrazovce. Rekord byl na světě.

Dosavadní rekord za počet shlédnutí do 24 hodin drží připravovaný počin od Rockstaru – GTA VI. První trailer na hru dosáhl na 90 milionů přehrání. Discord si připsal se svým vtipem o trochu více, konkrétně přes 1,4 miliardy. Ano, desetinnou čárku máme dobře.

Po celé akci zůstávají dvě otázky. První se týká záměru. Šlo opravdu o chybu, jak tvrdí vývojáři v Discordu? Ani ti údajně neměli tušení o tom, že se do kódu aplikace video dostalo. Nebo jde o pečlivou reklamní kampaň, která zcela jistě zabrala lépe, než samostatné video s lootboxy?

Druhá otázka směřuje na rekord. Bude 1,4 miliard přehrání za 24 hodin uznáno jako platných, ačkoliv se mety dosáhlo pomocí embedu v aplikaci? Zde už nám nezbývá než čekat. Čestným způsobem ale zřejmě nikdo tento rekord už nepřekoná. Trailer na GTA VI je oficiálně zapsaný v Guinnessově knize rekordů a Discord má na toto místo tímto právo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama