chysta-amd-vydat-grafiku-radeon-rx-490-jeste-letos-mozna-ano
Novinka Chystá AMD vydat grafiku Radeon RX 490 ještě letos? Možná ano

Chystá AMD vydat grafiku Radeon RX 490 ještě letos? Možná ano

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 11. 2016 16:30 17

Na řadě zahraničních webů se objevily zvěsti o tom, že AMD hodlá ještě v letošním roce vydat svoji novou high-endovou grafickou kartu Radeon RX 490. 

Reklama

Tato grafika by měla vycházet z výkonnějšího čipu Vega 10, nebo prý může jít o model se dvěma čipy Polaris 10 Ellesmere. Pravděpodobnější je však první možnost, vzhledem k tomu, že u předních herních titulů se vyskytuje stále častěji slabší podpora využití dual-GPU karet. Přesto je možné, že skutečně půjde o novou dvoučipovou grafiku ze stáje AMD.

Chystá AMD vydat grafiku Radeon RX 490 ještě letos? Možná ano
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Tak či onak se mluví o tom, že RX 490 nabídne ještě vyšší výkon než konkurenční GeForce GTX 1080. Mezi zvažovanými parametry je 4096 stream procesorů, 256 TMU, 64 ROP a 4096bitová sběrnice pamětí HBM2, které by mohly mít kapacitu 8, či 16 GB a jejich propustnost by mohla dosahovat na 512 GB/s. V případě druhé varianty bychom se dočkali dvou čipů, každý se 2304 stream procesory, 2 × 256bitovou sběrnicí a 16 GB pamětí GDDR5. 

Chystá AMD vydat grafiku Radeon RX 490 ještě letos? Možná ano
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Karta se nyní dokonce objevila na stránkách podpory AMD a dokonce i na v seznamu modelů značky Sapphire, tudíž se tento produkt už skutečně blíží a v prosinci bychom se snad měli dočkat alespoň jeho představení. AMD by nicméně vydáním před koncem roku překvapilo a to zejména v případě využití čipu Vega, jelikož grafiky s tímto čipem měly podle původního plánu přijít až v příštím roce.

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama