chytre-televizory-samsung-vas-mohou-odposlouchavat-a-vkladat-reklamu-do-aplikaci-tretich-stran
Novinka Chytré televizory Samsung Vás mohou odposlouchávat a vkládat reklamu do aplikací třetích stran

Chytré televizory Samsung Vás mohou odposlouchávat a vkládat reklamu do aplikací třetích stran

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 2. 2015 20:00 8

Tento týden se nesl v duchu stížností na chytré televizory od společnosti Samsung. Počátkem týdne se totiž objevily informace o tom, že funkce hlasového ovládání televizorů Samsung může být využita k odposlechu vaší domácí konverzace, jejíž záznam navíc může být poskytován cizím subjektům. 

Reklama

Prostřednictvím funkce ovládání hlasem tedy můžete být připraveni o řadu osobních informací, které pak mohou být zneužity třetími stranami. Tyto informace Vás tudíž mohou také ohrozit, pokud se dostanou třeba do rukou hackerů. Sám Samsung možnost "odposlechu" zmiňuje už v podmínkách používání televizorů. Přesněji poukazuje na to, že může shromažďovat a zaznamenávat hlasové povely bez vědomí vlastníka za účelem zlepšování funkce rozpoznání hlasu. V podmínkách je ale zmíněno také to, že zaznamenaná data mohou být odesílaná třetím stranám. 

Chytré televizory Samsung Vás mohou odposlouchávat a vkládat reklamu do aplikací třetích stran
i Zdroj: PCTuning.cz

Tím však problémy jihokorejského giganta nekončí. Nyní se Samsung potýká s dalšími stížnostmi vlastníků televizorů, kterým se při přehrávání vlastních lokálně uložených filmů v aplikaci Plex zobrazuje reklama značky Pepsi. Tento problém je však rozsáhlejší a působí i na další aplikace, mezi něž se řadí například aplikace australské televizní společnosti Foxtel. Za reklamou by údajně měla stát reklamní společnost GigaOm, která však svoje zapojení striktně odmítá s tím, že GigaOm pouze navrhuje umístění reklamy v aplikacích třetích stran a chybu tedy vidí na straně samotného Samsungu. 

Reklamu nicméně můžeme stejně jako hlasové ovládání vypnout. Nejjednodušší cestou je v obou případech vypnutí připojení k internetu potažmo Wi-Fi. Druhou možností pro odstranění reklamy by údajně mělo být zrušení souhlasu s "Yahoo Privacy Notice" v prostředí Samsung Smart Hub, čímž se vypne pop-up reklama. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama