Cooler Master MasterMouse MM520: postavená jako tank
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Cooler Master MasterMouse MM520: postavená jako tank

Cooler Master MasterMouse MM520: postavená jako tank

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

20. 3. 2018 03:00 9

Seznam kapitol

1. úvod 2. Balení 3. Design a provedení 4. Tlačítka a ergonomie
5. Senzor 6. Software 7. Závěr

Jako tank? Ne, tato herní myš od Cooler Masteru není ani pomalá ani těžká, spíše naopak. Její provedení je ale bytelné a má potenciál přežít svoji morální životnost. Ale to zdaleka není vše. MM520 je osazena špičkovým optickým senzorem, který z tohoto obrněnce dělá závodní vůz. A ano, nechybí ani RGB LED.

Reklama

Cooler Master pro nás připravil sérii nových herních periferií a jednou z nich je právě MasterMouse MM520. Herních myší jsou mraky, tak co nás zaujalo na tomto kousku, že o něm dnes píšeme? Kombinace dobrých vlastností na papíře je základ, ale co je ještě zajímavější, je dedikovaný úchop nebo také grip.

Cooler Master MasterMouse MM520: postavená jako tank
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobce říká, že MM520 je herní myš s úchopem v dlani s ohnutými prsty – claw grip. A protože jsem kvůli své větší ruce (velikost rukavice 10–11 pro referenci) zvyklý především na claw grip, tak jsem tuto myš musel prostě zkusit. Je vlastně možné dělat myš jen pro jeden úchop? Většina našich recenzí prokázala, že myš se dá držet různými úchopy a rozhodující je velikost dlaně a délka prstů. Jak je to tedy s MM520?

Úchop, respektive jeho dobrá ergonomie je bezesporu na předních příčkách rozumného hodnocení herní myši. Není to ale jediný klíčový faktor při výběru. Objektivnější metrikou mohou být výsledky testů senzoru, tedy schopnost myši digitalizovat pohyb ruky co nejpřesněji, nejrychleji a v co nejrozlišnějších podmínkách. Cooler Master slibuje perfektní senzor, takže i zde jsme zvědaví na výsledek.

Cooler Master MasterMouse MM520: postavená jako tank
i Zdroj: PCTuning.cz

No a nakonec musíme přihlédnout i k provedení této herní myši. Opět je nám slibována odolná konstrukce. Zde je testování poměrně těžké – simulovat dlouhodobou zátěž je spíš záležitost pro dobře vybavenou laboratoř a nějaký destruktivní test si nemůžeme dovolit a navíc jeho přínos je pochybný. Jsou ale aspekty, které dokážeme posoudit, a odhadnou z nich, jestli má myš šanci přežít dlouhodobé použití, nebo co nejspíš odejde. To vše a více se dnes můžete dočíst v recenzi o MasterMouse MM520.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama