crysis-2-new-york-pod-utokem-mimozemstanu
Novinka Crysis 2 - New York pod útokem mimozemšťanů

Crysis 2 - New York pod útokem mimozemšťanů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 1. 2010 17:55 17

Z prostředí fenomenální džungle se v novém titulu přesuneme do New Yorku, kde budeme čelit další mimozemské hrozbě.

Reklama

Nevím jak vy, ale já se na Crysis 2 moc těším. Už první díl se stal milníkem v žánru označovaném jako first-person shooter (střílečka z vlastního pohledu). Nabízel totiž doslova „bombastickou grafiku“, která do té doby ve hrách neměla obdoby. Nic ale není zadarmo, takže hardwarové nároky byly více než krvavé a na 30"LCD panelu si pod DX10 s anti-aliasingem (vyhlazováním) zahrál jen málokdo. Hra se tak stala k její škodě spíše synonymem pro technologické demo využívající CryENGINE2.

Netrvalo to ani moc dlouho a dočkali jsme se pokračování. Hra s podtitulem Warhead nabízela paralelní příběh s původním dílem. V kůži seržanta „Psycha“ Sykese jste tentokrát kosili „šikmoočka“ a mimozemské vetřelce na druhé straně ostrova. A jaké to bude v oficiálním pokračování nazvaném Crysis 2? Zatím se toho moc neví, ale něco málo na veřejnost již přeci jen uniklo.

Crysis 2 - New York pod útokem mimozemšťanů
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Titul bude multiplatformní, což znamená jediné a nezní to moc optimisticky. Mimo existence PC verze, se hry dočkáme také pro XBox 360 a Playstation 3. Troufám si tvrdit, že na konzolích, už vzhledem k jejich technologické výbavě, bude hra v porovnání s PC verzí vypadat jako směšný komparsista. Pro PC platformu je podle posledních informací hra vyvíjena samostatně, snad to dopadne dobře a nebude nutné kvůli „těm“ slabším sahat k ústupkům. Tohle by si Crytek nejspíše „nelajskl“, ale kdo ví.

Akční řežba Crysis 2 by se měla odehrávat v kompletně jiném prostředí. Z tropické džungle se nyní přesuneme do města New York, které je sužováno mimozemskou invazí a je potřeba rázně zakročit. Ke zdárné eliminaci „emzácké“ ofensivy bude hlavnímu hrdinovy dopomáhat vylepšený speciální oblek - Nanosuit 2.0. Více toho prozatím nevíme. Závěrem snad jen zmíním, že šef Cryteku, kterým není nikdo jiný, než Cevat Yerli se v posledních dnech zmínil, že rozdíl mezi verzemi na konzole (X360 a PS3) bude minimální. PC verze prý bude jiná kávička ... Kdo by to jen řekl ...

Další ukázky fantastické grafiky se dočkáme nejpozději 31. března roku 2011.

Zdroj: Youtube PC Games Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama