ctu-udelil-o2-pokutu-6-milionu-korun
Novinka ČTÚ udělil O2 pokutu 6 milionu korun

ČTÚ udělil O2 pokutu 6 milionu korun

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 11. 2016 04:00 4

ČTK vyměřil operátorovi O2 pokutu šest milionu korun za změnu smlouvy, která se týkala stahování a odesílání dat po vyčerpání limitu. Rozhodnutí však ještě není pravomocné a operátor se proti němu zřejmě odvolá.

Reklama

Před změnou smlouvy měli zákazníci možnost čerpat data sníženou rychlostí, O2 však možnost zpomaleného čerpání dat přestala poskytovat. O tomto faktu vedoucímu ke zhoršení postavení uživatelů je ale operátor neinformoval v zákonem stanoveném rozsahu a neumožnil jim tak ukončit smlouvu ke dni účinnosti změny.

Nová politika O2 je výsledkem snahy získat od zákazníků víc peněz za datové služby a zhodnotit investice do budování sítí rychlého internetu a nákupu frekvencí.

Lucie Pecháčkové, mluvčí O2, je společnost přesvědčena, že jednala správně a proti rozhodnutí se odvolá. „Zákazníkům dáváme několik možností, jak surfovat plnou rychlostí i po vyčerpání základního objemu dat. Jako jediný operátor jsme navíc začali převádět nespotřebovaná dokoupená data do dalšího měsíce. Díky tomu mohou zákazníci využívat nepřetržitě rychlý internet, aniž by přišli o dokoupená data, která nestihli vyčerpat,“ uvedla.

Zdroj: ČTÚ TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama