Cyberpunk 2077 dostane nový RT Overdrive mód a RTX 4090 ho sotva rozhýbe
i Zdroj: CD Projekt
Novinka Cyberpunk 2077 dostane nový RT Overdrive mód a RTX 4090 ho sotva rozhýbe

Cyberpunk 2077 dostane nový RT Overdrive mód a RTX 4090 ho sotva rozhýbe

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

5. 4. 2023 20:00 36

Co byste chtěli? Aby nejvýkonnější grafika za 50 tisíc zvládala všechno s prstem v napájecím konektoru? Kdepak, budete snižovat detaily jako my ostatní.

Reklama

Zdálo by se, že RTX 4090 bude výzbroj, která vydrží bez problémů roky. Ale ouha, CD Projekt RED dodá brzy do hitu Cyberpunk 2077 nový ray tracing mód „RT Overdrive“. A ten běží v ukázkovém videu od NVIDIE na RTX 4090 v nativním 4K bez upscale metod někde okolo 16 až 30 FPS. Po zapnutí DLSS 3 se snímky vyšvihnou nad stovku. V nižším rozlišení se možná dostanou snímky i na hratelné hodnoty, ale předpokládejme, že jste si nekoupili RTX 4090 na hraní v 1080p.

Ale vážně, je to pochopitelné, protože režim RT Ovedrive kompletně změní vykreslování na „path tracing“ a tudíž nejde o kombinaci rasterizačních technik a ray tracingu v podobě stínů, odrazů a podobně. Celá scéna je nově vykreslená pomocí „sledování paprsku“. Výsledkem je ještě reálnější lokace s přesně simulovaným nasvícením každého pixelu a s neomezeným počtem světelných zdrojů. Podle NVIDIE vyžaduje každý pixel průměrně 635 výpočtů světelného paprsku. Pro srovnání, Battlefield V měl při uvedení (jako jedna z prvních her podporující ray tracing) 39 výpočtů na pixel. 

Zdá se, že nový Crysis drtící grafiky je na světě. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama