D-Link přináší technologii Wi-Fi 6 do domácích mesh systémů Covr
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka D-Link přináší technologii Wi-Fi 6 do domácích mesh systémů Covr

D-Link přináší technologii Wi-Fi 6 do domácích mesh systémů Covr

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 7. 2021 12:09

Společnost D-Link ohlásila nejnovější přírůstek do svojí řady systémů mesh Wi-Fi 6 Covr AX1800 pro bezdrátové pokrytí celého domu – přístupové body COVR-X1862 (sada 2 zařízení) a COVR-X1863 (sada 3 zařízení).

Reklama

Domovní mesh systémy AX1800 jsou vybaveny nejnovější technologií Wi-Fi 6 a nabízejí celkovou rychlost až 1,8 Gb/s při současném přenosu ve dvou pásmech a šifrování WPA3. Přístupové body jsou dodávány v balení po 2 nebo 3 kusech a dokážou zajistit pokrytí Wi-Fi signálem na ploše až 420/600 m2. Při potřebě většího pokrytí se dá síť snadno rozšířit přidáním dalších přístupových bodů Covr.

AX1800
i Zdroj: PCTuning.cz
AX1800

Nové systémy mají být plně vybaveny pokročilými technologiemi MU-MIMO, OFDMA a BSS Colouring, které zvyšují kapacitu a výkon sítě. Umožňují současnou Wi-Fi komunikaci několika zařízení při maximálním využití dostupné šířky pásma a efektivnější distribuci dat. Navíc využívají sofistikovanou technologii Smart Roaming, která průběžně skenuje sílu bezdrátového signálu v celé síti a automaticky připojuje zařízení k přístupovému bodu s nejsilnějším signálem.

AX1800
i Zdroj: PCTuning.cz
AX1800

Systémy AX1800 podporují hlasové ovládání pomocí aplikací Amazon Alexa a Google Assistant, takže uživatelé mohou ovládat svoji domácí Wi-Fi síť, aniž by hnuli prstem. Nabízejí také rodičovskou kontrolu podle vybraných profilů a konfiguraci pomocí aplikace D-Link Wi-Fi, která je k dispozici pro zařízení kompatibilní se systémem Android nebo iOS. Pro případy, kdy uživatel upřednostňuje kabelové připojení, mají nové přístupové body také vestavěné porty gigabitový ethernet.

Cena a dostupnost

Nové systémy mesh Wi-Fi 6 Covr AX1800 jsou v ČR dostupné za ceny: COVR-X1862 (sada 2 zařízení) stojí 4 699 Kč a cena COVR-X1863 (sada 3 zařízení) je 6 999 Kč.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama