dalsi-modifikace-rv770
Novinka Další modifikace RV770?

Další modifikace RV770?

Michal Kleman

Michal Kleman

11. 12. 2008 00:00 7

Vydání nových "trhačů asfaltu" od tábora ze Santa Clary je za dveřmi. Co s tím hodlá dělat společnost AMD a její grafická divize ATI? Připravuje se opravdu jádro "Super RV770?"

Reklama

Server VR-Zone přinesl nové spekulace ohledně nových čipů dvojky na poli se samostatnými grafickými akcelerátory. Tedy, já tyto informace označuji jako spekulace, VR-Zone však zprávu prezentuje stylem "bylo nám řečeno," který má navozovat představu zdroje. Jestli tomu tak je nebo není, nechám na vašem úsudku. Zpráva však hovoří o vybraných kusech GPU ATI RV770, které bude označené jako ATI RV775XT.

Další modifikace RV770?
i Zdroj: PCTuning.cz


Bude původní zpráva serveru TechPowerUP přeci jen pravdivá?

Co se týče stavby čipu, výrobního procesu, počtu ALU, nebo prostě celkem jádra, mezi RV770 a RV775 by neměly být žádné změny, bohužel. Zato od nových čipů bychom mohli očekávat značně vyšší takty, a tak by se poměr sil mezi novinkami Nvidie a novinkou ATI neměl razantně změnit. GeForce GTX 2X5 by měly podle některých zdrojů dosahovat asi 110% výkonu karet GTX 2X0, "přetaktované" RAdeony (nebo HD4890?) by se tedy mohly udržet tam, kde jsou nyní klasické Radeony HD4870 - tedy ve stavu těsného soupeření s GeForce GTX 26X.

Několik zpráv o "skvělých" verzích RV770 jsme tu již měli, posledně například od serveru TechPowerUP. Abych byl upřímný, zpráva VR-Zone mi příjde dost stručná a nepřesná, nepřináší nic moc nového, pravděpodobně jde jen o výstřel do tmy, a to navíc od boku. Zvláštní také je, že tento server určuje jako přímého konkurenta pro "Super RV770" rovnou GEForce GTX 285, což je spíše opravdu jen sen každého příznivce ATI, než střízlivá reailta. Závěr si udělejte sami, názor na pravdivost zprávy Vám samozřejmě nevnicuji...

Podle VR-Zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama