dalsi-vysledky-procesoru-amd-fx-8150-s-patchem-kb2592546-pro-windows-7
Novinka Další výsledky procesoru AMD FX-8150 s patchem KB2592546 pro Windows 7

Další výsledky procesoru AMD FX-8150 s patchem KB2592546 pro Windows 7

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 12. 2011 14:35 21

Microsoft uvedl minulý týden opravu pro Windows 7 řešící výkon Bulldozeru, aby ji nedlouho poté ze svých stránek zase stáhl. Některé zahraniční servery její dopadl na výkon přesto testují.

Reklama

Microsoft zpřístupnil minulý týden ke stažení první záplatu, která měla zlepšit správu jader u procesorů AMD postavených na mikroarchitektuře Bulldozer. Opravu s označením KB2592546 ze svých stránek ale zanedlouho stáhl, údajně kvůli problémům se stabilitou a možná i pro nízký výkon.

Nepřehlédněte:

Patch pro AMD FX a Windows 7 je na světě

Výkon procesoru se totiž nezlepšil, spíše zhoršil. V některých testech se dokonce snížil o desítky procent. Microsoft nedoporučuje tento balíček používat, proč také, stejně vám nic užitečného nepřinese.

Záplatu si nicméně stáhla řada lidí, která její dopad na výkon testuje, mezi nimi i redaktoři švédského technologického webu Sweclockers. Osmijádrový procesor FX-8150 podrobily celé řadě náročných testů, včetně syntetických benchmarků.

Nárůst výkonu byl zaznamenán ve třech testech, a to v PCMarku 7, benchmarku x264, který testuje výkon procesoru při převodu videa a Crysis 2, kde byl naměřen nárůst průměrných a minimálních snímků.

U dalších syntetických testů se dá výsledek považovat za chybu měření. V ostatních herních testech se výkon snížil, v Metru 2033 o vysokých 19 procent.

Microsoft na svých stránkách informuje, že na záplatě nadále pracuje. I přesto si dále myslíme, že výkon nových procesorů pod Windows 7 v budoucnu nijak výrazně nenaroste, rozhodně ne o desítky procent, jak si někteří přejí.

Legenda: „Tidigare“ znamená před, „nytt“ je po a „skillnad“ změna

Další výsledky procesoru AMD FX-8150 s patchem KB2592546 pro Windows 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama