dark-void-poradna-akce-s-physx-nebo-pozlatko
Novinka Dark Void - pořádná akce s PhysX nebo pozlátko?

Dark Void - pořádná akce s PhysX nebo pozlátko?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 1. 2010 16:30 34

Stala se vertikální akce s jetpackem na zádech opravdovou bombou se zničitelným prostředím nebo zapadla pouze do průměru?

Reklama

V posledních dnech se zase velmi živě diskutuje o fyzikálních výpočtech ve hrách. Tím nejčastěji skloňovaným slůvkem není nic jiného, než PhysX. Společnost nVidia pochopila, že hráči již dávno nechtějí u her jen perfektní grafické provedení, ale žádají také něco navíc. Tím bonusem je akcelerovaná fyzika, která posouvá zážitek z hraní na nový rozměr. Poslední titul, který nabízí o něco realističtější zničitelnost prostředí a lepší efekty je hra Dark Void. Vertikální střílečka založena na sci-fi tématu měla za úkol umlčet hlasité odpůrce PhysX jednou pro vždy. Nic ale není takové, jak se může zdát. Grafická stránka hry je pouze lehce nadprůměrem, kdo čekal grafické orgie, bude vyloženě zklamán. Povedl se naopak hudební doprovod, který postupně graduje a patří k tomu nejlepšímu, co můžete ve hrách za poslední dobu slyšet. Určitě se ale ptáte, jak to dopadlo s PhysX. Rozdíl tam je, ale.... S nostalgií tak vzpomínám na hru Batman Arkham Asylum, která se vyloženě povedla.

Dark Void - pořádná akce s PhysX nebo pozlátko?
i Zdroj: PCTuning.cz

Titul Dark Void nejhlasitější kritiky PhysX rozhodně neumlčí, z tématu se rozhodně dalo „vytřískat“ něco navíc. Hra tak stojí nějak na půl cesty a rozhodně se nejedná o nějakou pecku. Spíše se zařadí k šedému průměru i přes přidané PhysX efekty. Já tak toužebně víc a víc vyhlížím hru Mafia II, která snad konečně nabídne akcelerovanou fyziku té nejvyšší kvality. Závěrem se podívejte na přiložená videa ze hry Dark Void.

Zdroj: YouTube

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama