ddr2-i-ddr3-pro-am3
Novinka DDR2 i DDR3 pro AM3

DDR2 i DDR3 pro AM3

Michal Kleman

Michal Kleman

29. 1. 2009 00:00 7

Společnost Jetway jakožto první na trhu vytvořila desku pro procesory AMD, která bude schopná operovat jak s moduly DDR2, tak DDR3 (samozřejmě ne zároveň).

Reklama

Jetway MA3-79GDG COMBO je základní deska, která má fyzicky patici AM2, jdou do ní tedy osadit procesory pro patice AM2, AM2+ a díky zpětné kompatibilitě i budoucí AM3 modely. Upgradování na novější paměťový standard nebudete muset odkládat, k DDR3 modulům nyní nebudete muset měnit celou desku, nýbrž pouze procesor (AM2 a AM2+ procesory nemají paměťový řadič pro DDR3). Ať osadíte jakýkoliv druh pamětí, jejich maximální takt může být 1066MHz (samozřejmě do doby, než je přetaktujete).

DDR2 i DDR3 pro AM3
i Zdroj: PCTuning.cz

Severní můstek této desky nese označení AMD790GX, jde tedy o model s integrovanou grafikou Radeon HD3300, jižní můstek je SB750. Jetway nacpal na microATX desku dva PCIe x16 konektory, které umožní CrossFireX, krom toho jeden PCI a jeden PCIe x1 slot. Spojení s úložišti umožní sedm SATA portů (i když jeden je nešikovně zastrčený za procesor), nebo IDE konektor, externí disk pak můžete připojit přes eSATA nebo USB 2.0. Zvuk je zajištěn osmikanálovým kodekem, video výstupy jsou pak tři: VGA, DVI a HDMI. Motherboard by měl být dostupný během února (II:).

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama