dell-ma-kompaktni-pracovni-stanici-precision-3240-compact
Novinka Dell má kompaktní pracovní stanici Precision 3240 Compact

Dell má kompaktní pracovní stanici Precision 3240 Compact

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 9. 2020 16:45

Společnost Dell představuje kompaktní pracovní stanici Precision 3240 Compact, která na stole nezabere mnoho místa, takže se hodí hlavně do kanceláří a dalších prostor, jako jsou například univerzitní laboratoře nebo komerčního studia.

Reklama

Výpočetní úlohy pracovní stanice zvládá díky procesorům Intel Core 10. generace nebo Xeon a operační paměti až do velikosti 64 GB (volitelně typ ECC). Dostatek úložné kapacity zajišťuje až 4 TB HDD/SDD (volitelně v uspořádání RAID). Stejně jako u všech pracovních stanic Dell je i zde k dispozici optimalizační software Dell Optimizer for Precision založený na umělé inteligenci, který automaticky vylaďuje výkon počítače s pomocí strojového učení.

Navzdory hmotnosti necelých 2,3 kilogramu je Precision 3240 Compact výkonná pracovní stanice s certifikací ISV. Od října bude k dispozici i v provedení s profesionální grafickou kartou Quadro RTX 3000 vybaveném pro VR, AR a AI.

 Dell má kompaktní pracovní stanici Precision 3240 Compact
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle výrobce stanice nabízí vysoký výkon potřebný ke spouštění podnikových aplikací a umožňuje připojit až sedm monitorů s rozlišením 4K (60 Hz). Běžet na ní mohou i simulace ve virtuální realitě (VR) a aplikace využívající umělou inteligenci (AI).

Vysoký výkon stanice Dell Precision 3240 Compact se skrývá velmi kompaktním těle (188 × 70 × 179 mm) s různými možnostmi uchycení, například na zadní stranu monitoru nebo pod desku stolu. Je tedy ideální pro stísněné prostory. Volitelné Wi-Fi a řada dobře dostupných portů, včetně USB 3.2 na čelním panelu, umožňují připojení k dalším zařízením. Ochranný kryt proti prachu a kryty kabelů umožňují jeho použití i v náročných provozních podmínkách.

Dell Precision 3240 Compact je již v prodeji za cenu od 600 dolarů (zhruba 14 000 Kč bez DPH).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama