dell-pripravuje-notebooky-s-dvema-procesory
Novinka Dell připravuje notebooky s dvěma procesory

Dell připravuje notebooky s dvěma procesory

Michal Kleman

Michal Kleman

2. 12. 2008 00:00 10

Známý výrobce počítačových sestav všeho druhu, rozměrů a účelů oznámil vydání dvou notebooků, které ponesou dva procesory, jeden z dílen Intelu, druhý bude architektury ARM.

Reklama

Modely Dell Latitude E4200 a E4300 budou disponovat výkonným procesorem Intel pro náročnější aplikace. Pro základní úkony, jako je přístup k emailu, kalendáři, kontaktům nebo prohlížení internetu, bude používán procesor architektury ARM. Tyto úkony budou dokonce dostupné bez nabootování hlavního operačního systému počítače, výdrž baterie při práci se tak razantně zvýší.

Dell připravuje notebooky s dvěma procesory
i Zdroj: PCTuning.cz


Dell Latitude E4200

Nové notebooky Dellu budou jakýmsi křížencem mezi smartphonem a klasickým notebookem co se týče funkčnosti při používání procesoru ARM, půjde však o klasické velké laptopy, pravděpodobně s úhlopříčkou 13" nebo 15,4" (to zdroj neuvádí). Podle prohlášení Dellu budou počítače na trhu již brzy, naskýtají se však dvě otázky, a to kolik si zájemci připlatí za ARM procesor a jeho implementaci do "Intel Inside" počítače a nejasné je také, jaký nárůst výdrže nové řešení opravdu přinese, jelikož procesor není jedinou "žravou" komponentou celého systému.

Podle X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama