detaily-o-phenomech-ii-b
Novinka Detaily o Phenomech II B

Detaily o Phenomech II B

Michal Kleman

Michal Kleman

3. 1. 2009 00:00 25

O tom, že společnost AMD chce vypustit procesory určené pro užití v kancelářích a do počítačů, na které nejsou kladeny veliké požadavky, jsme vás informovali zde. Server Fudzilla o nich přináší další detaily.

Reklama

Písmeno "B" za názvem nových procesorů značí "Buisiness", jde tedy o modely určené především do kanceláří. AMD ve třetím kvartálu tohoto roku hodlá vypustit šest nových modelů, a to Athlon X2 B21, B23 a Phenomy II B71, B73, B91 a B93. První dva zmíněné procesory budou mít dvě jádra, jde o procesory postavené na jádře Regor, jejich celková vyrovnávací paměť bude mít kapacitu 2MB. Takto modelu B21 je stanoven na 2,7GHz, B23 pak poběží na 2,9GHz. TDP obou procesorů je stanoveno na 65W.

Detaily o Phenomech II B
i Zdroj: PCTuning.cz

Modely AMD Phenom II B71 a 73 jsou tříjádra postavené na čipu Heka, celková kapacita L2 a L3 cache je 7,5MB. Maximální vyzařované teplo těchto procesorů je 95W, model s nižším značením pracuje na taktu 2,6GHz, druhý pak tiká na 2,8GHz. Dostáváme se ke čtyřjádrům s označením B91 a B93, ty jsou postaveny na jádrech Deneb, jejich TDP je také 95W a celková cache dosahuje kapacity 8MB. Takt Phenomu II B91 je 2,6GHz, B3 je taktován na 2,8GHz. "Byznysové" procesory se do obchodů dostanou ve třetím kvartále tohoto roku.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama