dodavky-notebooku-huawei-mezirocne-vzrostly-o-716
Novinka Dodávky notebooků Huawei meziročně vzrostly o 716 %

Dodávky notebooků Huawei meziročně vzrostly o 716 %

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 4. 2021 16:00 1

Minulý rok se ukázal jako milník pro PC sektor, který je opět na vzestupu. Ukázkovým odrazem tohoto trendu je Huawei, který dosáhl meziročního růstu objemu dodávek o 715,69 %.

Reklama

S pandemií v zádech a zažitém home-office se dostaly tradiční počítače opět do hledáčku zákazníků. Podle průzkumu společnosti Canalys poroste globální trh s PC v letošním roce o 8 %, přičemž klíčovou hnací silou zůstanou notebooky.

Důkazem rostoucího trhu s přenosnými počítači je také Huawei a jeho řada MateBook. V České republice se společnosti od momentu uvedení na trh do konce kalendářního roku 2020 podařilo prodat přes 3 000 notebooků, a to v různých cenových segmentech od 15 000 až do 50 000 korun.

Trend prodejů na přelomu třetího a čtvrtého čtvrtletí naznačoval, že firma dosahovala až na 3 % tržního podílu v celkovém retail/etail kanálu. Pro některé konkrétní modely to v jejich dílčích segmentech byly ale i dvouciferné hodnoty podílu na trhu (zejména levný MateBook D 14). 

Novou řadu notebooků MateBook s vylepšenými displeji a modernějšími procesory by měl Huawei uvést na trh v průběhu druhé poloviny letošního roku.

Dodávky notebooků Huawei meziročně vzrostly o 716 %
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama