Dynabook v ČR prodává profesionální notebook Portégé X40-J
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Dynabook v ČR prodává profesionální notebook Portégé X40-J

Dynabook v ČR prodává profesionální notebook Portégé X40-J

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 7. 2021 14:54

Dynabook představil na našem trhu první modely notebooku nejvyšší řady Portégé X40-J. Jak je u řady Portégé zvykem, jedná se o přenosný počítač navržený pro profesionální firemní využití, vestavěný do lehkého, ale pevného těla z hořčíkové slitiny.

Reklama

14palcový Full HD displej notebooků Portégé X40-J si zaslouží podrobnější pohled. Jeho technologie IGZO má bez jakéhokoli negativního viditelného následku výrazně nižší spotřebu. Svítivost dosahuje 250 nitů a ve srovnání se standardním displejem je až o 90 % energeticky účinnější.

Stabilní připojení k bezdrátové síti umožňuje Wi-Fi 6 a pro připojení externích periferií jsou k dispozici dva porty USB Type-C (s možností nabíjení) spolu s dalšími dvěma porty USB 3.1, čtečka microSD karet a HDMI port v plné velikosti. Další možnosti otvírá samostatně dodávaná dokovací stanice USB-C.

Portégé X40-J-12E
i Zdroj: PCTuning.cz
Portégé X40-J-12E

Komfortní práci umožňuje podsvícená klávesnice a stereo reproduktory s podporou technologie Dolby Atmos. Profesionální využití však vyžaduje víc – klíčovou oblastí je zabezpečení dat před jejich zneužitím. Vysokou odolnost před útoky zvenčí zajišťuje vlastní systém BIOS. Při přihlášení lze využít víceúrovňovou autentizaci pomocí funkce Windows Hello s možností kombinace čtečky otisků prstů a rozpoznání obličeje a k dispozici je také čtečka čipových karet. 

Portégé X40-J-12E
i Zdroj: PCTuning.cz
Portégé X40-J-12E

Ochranu dat při ztrátě nebo odcizení přístroje zajišťuje Trusted Platform Module (TPM), který umožňuje šifrovat všechna uložená data i hesla. Ani po vyjmutí disku z notebooku nelze data přečíst a zneužít. Dále Dynabook zmiňuje propracovaný systém chlazení Airflow a baterii a výdrží až 14 hodin na jedno nabití.

Základní lokalizovaný model Portégé X40-J-12E je osazen procesorem Intel Core i5-1135G7, který podporuje 8 GB operační paměti, a pro data je k dispozici disk s kapacitou 512 GB. Jeho doporučená cena je 34 890 Kč včetně DPH. Náročnější uživatelé mohou volit mezi modely Portége X40-J-12F a Portége X40-J-12M s procesory Core i7-1165G7 a 8 GB, respektive 16 GB RAM. První z nich je na trhu za 37 490 Kč a druhý stojí 40 190 Kč. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama