ek-pracuje-na-vodnim-bloku-pro-radeon-hd-7990
Novinka EK pracuje na vodním bloku pro Radeon HD 7990

EK pracuje na vodním bloku pro Radeon HD 7990

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 4. 2013 10:00 2

Společnost EK Water Blocks již usilovně pracuje na novém bloku vodního chlazení pro nejnovější přírůstek od AMD a to pro výkonnou herní grafiku AMD Radeon HD 7990 s kódovým označením Malta.

Reklama

Připravovaný EK-FC7990 SE vodní blok bude chladit GPU, RAM a současně i VRM (modul regulace napětí). Samotná voda potom poteče přímo na tyto kritické oblasti, což by mělo umožnit grafické kartě i VRM zůstat stabilní i při vysokém přetaktování. EK-FC7990 SE může být použito i v chladících  systémech využívajících slabší vodní čerpadla a to díky stavbě zaručující velmi vysoký průtok vody.  

Vodní blok se bude prodávat ve čtyřech verzích a to v kombinacích měď a plexi, měď - acetal, nikl - plexi a nikl – acetal. Produkt bude možnost zakoupit prostřednictím EK Webshopu a partnerských prodejců na začátku května. 

EK pracuje na vodním bloku pro Radeon HD 7990
i Zdroj: PCTuning.cz

Než bude EK-FC7990 SE vydán, lze zakoupit podobný blok s označením EK-FCS10000 (viz. foto). Jedná se o full-cover vodní blok, který byl původně určen pro AMD FirePro S10000 serverové grafické karty, ale je kompatibilní i s novou AMD Redeon HD 7990.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama