elliptic-labs-uvedli-prvni-bezdotykove-ovladani-pro-notebooky-staci-par-mikrofonu
Novinka Elliptic Labs uvedli první bezdotykové ovládání pro notebooky – stačí pár mikrofonů

Elliptic Labs uvedli první bezdotykové ovládání pro notebooky – stačí pár mikrofonů

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

15. 11. 2012 06:00 2

Nová technologie využívá vlnění, které se vytváří jakýmkoliv pohybem. Tyto ultrazvukové vlny jsou pak zachyceny sérii snímačů a je vyhodnoceno gesto, případně provedená akce.

Reklama

Od ovládání počítačů pomocí myší se přes dotykové displeje a optické bezdotykové ovládání dostáváme k dnešní novince. Jedná se novou technologii snímání ovládání (gest), kterou lze použít v kterémkoliv zařízení – notebooku, tabletu nebo třeba i chytrém telefonu. Tuto technologii vyvíjí společnost Elliptic Labs. Základem této technologie jsou (ultra)zvukové vlny, které jsou snímány pomocí mikrofonů.

Elliptic Labs uvedli první bezdotykové ovládání pro notebooky – stačí pár mikrofonů
i Zdroj: PCTuning.cz

Nová technologie používá na testovacím notebooku, který má úhlopříčku 13 palců, 8 mikrofonů, které snímají ultrazvukové spektrum. Díky použití tolika mikrofonů lze vytvořit snímaný prostor, který se nachází dokonce i mimo notebook. Na druhé straně je dobře vyvinutý software, který vše dokáže vyhodnotit. Ten je připravený pro Windows 8 a podle ukázek se zdá, že to funguje velice dobře. Technologie Ultrasonic touchless je navíc prý o 95 % energeticky úspornější, než současné obrazové snímače. Další výhodou je, že se tato technologie dá použít na kterémkoliv současném zařízení. Jak vše funguje nejlépe ukáže následující video.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama