eset-pomuze-chranit-aplikace-pro-android-stava-se-clenem-app-defense-alliance
Novinka ESET pomůže chránit aplikace pro Android, stává se členem App Defense Alliance

ESET pomůže chránit aplikace pro Android, stává se členem App Defense Alliance

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 11. 2019 18:00 1

Bezpečnostní společnost ESET oznámila, že se stala zakládajícím členem App Defense Alliance s cílem chránit aplikační obchod Google Play. ESET alianci poskytne své detekční technologie a kapacity svých bezpečnostních expertů. ESET se bude podílet na vyhledávání potenciálního malwaru v oficiálním obchodu Google Play.

Reklama

„To co byla dříve reaktivní snaha odhalovat bezpečnostní zranitelnosti v aplikacích nabízených na Google Play, je nyní plnohodnotná proaktivní aktivita s cílem chránit miliardy uživatelů a společností přímo u zdroje,“ říká Tony Anscombe, Global Security Evangelist společnosti ESET. „Vždy jsme byli v čele výzkumu bezpečnostních hrozeb. Nyní můžeme společně s Googlem a dalšími členy App Defense Alliance eliminovat hrozby ještě účinněji a pomoci tak uživatelům používající platformu Android být o krok před kyberzločinci,“ dodává Anscombe.

ESET byl vybrán společností Google s ohledem na své schopnosti dlouhodobě odhalovat podvodné aplikace v obchodě Google Play stejně jako principy, které využívají kyberzločinci. Firma se podílela na odhalení unikátních typů bankovních trojanů, spywaru i ransomwaru. Mnoho z těchto hrozeb přitom přímo cílilo i na uživatele v České republice.

ESET pomůže chránit aplikace pro Android, stává se členem App Defense Alliance
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky partnerství budou výzkumné týmy společnosti ESET úzce zapojeny do analýzy všech aplikací a pomohou aktivně chránit uživatele obchodu Google Play. Mimo jiné se budou bezpečnostní experti společnosti ESET podílet na ověřovacím procesu, který zjišťuje, zda je aplikace škodlivá, potenciálně nechtěná či nežádoucí, ještě před jejím zveřejněním v obchodě Google Play.

„Po mnoho let Google intenzivně spolupracuje se členy kyberbezpečnostní komunity s cílem chránit jak firemní zákazníky, tak domácí uživatele v online prostředí. Dnešní oznámení je aktuálním příkladem této spolupráce,“ říká Dave Kleidenmacher, vedoucí sekce Android Security and Privacy ve společnosti Google. „Partnerství zlepší úroveň zabezpečení ekosystému Google Play. A my se těšíme na to, co naše týmy jsou schopné společně dokázat,“ uzavírá Kleidenmacher.

Více informací o tom, jak ESET pomáhá chránit aplikační obchod Google Play, naleznete na webové stránce společnosti Google věnované App Defense Alliance zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama