eurocase-ms32-micro-tower
Skříně, zdroje, chladiče Článek Eurocase MS32 (Micro Tower)

Eurocase MS32 (Micro Tower) | Kapitola 3

Charles

Charles

22. 3. 2004 00:00 38

Seznam kapitol

1. Eurocase MS32 se představuje 2. Konstrukce 3. "Vychytávky" a závěr

Někdo preferuje rozměrná ocelová monstra v jejichž útrobách rotují lopatky mnoha ventilátorů, někdo lehké hliníkové skvosty a jiní zase odhlučněné skříně. Jsou ale i tací, kteří upřednostňují malé rozměry a nevadí jim minimální rozšiřitelnost. Ano, takoví lidé opravdu existují a právě pro ně přichází nová počítačová skříň Eurocase velikosti Micro Tower s označením MS32.

Reklama

V dnešní době digitálních fotoaparátů a mp3 přehrávačů jsou porty vyvedené v čelní masce vskutku užitečnou záležitostí. U této skříně jsou umístěné hned vedle vypínače a tlačítka pro restart pod plastovými dvířky, které se po stisknutí otevřou. K dispozici jsou pod nimi 2 USB porty (připojují se k headeru na základní desce) a 2 konektory jack pro připojení mikrofonu a sluchátek. Nad nimi je otvor pro konektor IEEE1934, který je ale bohužel prázdný.

Eurocase MS32 (Micro Tower)
i Zdroj: PCTuning.cz

Ke konektorům jack patří kabel, který se táhne skrz skříň a kulatým otvorem v jedné záslepce PCI slotu se dostává ven, kde jej lze zapojit přímo do konektorů zvukové karty či integrovaného audia.

Eurocase MS32 (Micro Tower)
i Zdroj: PCTuning.cz

Uprostřed čelního panelu je umístěn monochromatický LCD displej s modrým podsvícením, kterému náleží 4 ovládací tlačítka (Reset, Mode, Set, Up). Pomocí Mode lze přepínat mezi 3 teplotními senzory a tlačítka Set, Up slouží pro nastavování hodin a přepínání mezi Celsiovou a Fahrenheitovou stupnicí pro zobrazování teploty (Reset slouží samozřejmě k vynulování hodnot). Mezi zobrazované údaje patří sledování teploty z jednoho ze 3 teplotních senzorů, indikátor činnosti ventilátoru (CPU), HDD, hodiny a indikátor elektrického příkonu.


Na stránkách Eurocase je zajímavý náhled, pro podrobnější info klikni na obrázek.

Kvalita displeje není nikterak oslnivá. Při pohledu přímo proti němu nejsou vidět všechny údaje (na jedné straně mizí do nenávratna). Takže je potřeba dívat se z trochu mírného úhlu - pak je vidět vše (poněkud neobvyklý problém, ale naštěstí nebudete mít přece počítač postavený přímo proti vám). Navíc je podsvícení dost tmavé - mohlo být světlejší (v reálu je ještě tmavší, než na obrázku).

Eurocase MS32 (Micro Tower)
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak je vidět z předcházejícího obrázku, tak po sestavení je skříň zcela zaplněna a moc prostoru pro jakoukoliv manipulaci s čímkoliv opravdu není. To se dá samozřejmě vzhledem k rozměrům čekat. Na co je ale potřeba si dát pozor je chladič procesoru. V tomto případě se jednalo o model, který nemá moc kryté lopatky (Arctic Cooling Super Silent 4 Pro), které si tak občas o něco škrtly. Je potřeba si ohlídat, kudy kabely vedou (zejména ty od zdroje, které mají tendenci se kroutit).

Závěr

Prvotním záměrem byla recenze nové skříně velikosti Micro Tower, která mě na první pohled zaujala (samozřejmě se nemůže designem rovnat s dražšími konkurenty) svým celkem nenápadným vzezřením s LCD displejem a teplotními senzory ve velice přívětivé cenové hladině. První dojem se ale po prvním oťukání dost změnil. Narazil jsem na řadu nedostatků (problém s 5.25 pozicí je snad jen chybou tohoto kusu, která by se neměla vícekrát vyskytovat), které jsou však podtrženy poměrně nenáročnou cenou (která může někomu připadat naopak nepřiměřená, jenže nabídka skříní velikosti Micro Tower je o dost užší, než v případě Miditower či Midletower).

Klady Zápory
Malé rozměry Nedostatečné vyztužení konstrukce
Decentní design Na některých místech ostré hrany
80 mm ventilátor v základní výbavě "Kvalita" displeje
Displej zobrazující údaje Nulové chlazení HDD
3 teplotní senzory Špatné přisávání studeného vzduchu
Vyvedené konektory v čelní masce  
   

Cena 1260 Kč bez DPH

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama