eurocase-ms32-micro-tower
Skříně, zdroje, chladiče Článek Eurocase MS32 (Micro Tower)

Eurocase MS32 (Micro Tower)

Charles

Charles

22. 3. 2004 00:00 38

Seznam kapitol

1. Eurocase MS32 se představuje 2. Konstrukce 3. "Vychytávky" a závěr

Někdo preferuje rozměrná ocelová monstra v jejichž útrobách rotují lopatky mnoha ventilátorů, někdo lehké hliníkové skvosty a jiní zase odhlučněné skříně. Jsou ale i tací, kteří upřednostňují malé rozměry a nevadí jim minimální rozšiřitelnost. Ano, takoví lidé opravdu existují a právě pro ně přichází nová počítačová skříň Eurocase velikosti Micro Tower s označením MS32.

Reklama

Po otevření nic neříkající kartónové krabice s logem Eurocase a po následném odstranění ochranných prvků se nám naskytne pohled na skříň velikosti Micro Tower s označením MS32, jejíž devizou jsou malé rozměry 400 x 350 x 150 mm. Díky designu ji lze umístit nastojato jako tower a nebo naležato jako desktop. Snad dnes už nikoho nenapadne na tuto skříň v poloze desktop pokládat monitor - není na to uzpůsobena.

Eurocase MS32 (Micro Tower)
i Zdroj: PCTuning.cz

Design působí celkem nenápadným dojmem. Než začnete porovnávat s jinými skříněmi, tak mějte na paměti, že se jedná o produkt Eurocase, které jsou typické poměrně nenáročnou cenou, díky které nemůžete čekat nějaké designerské skvosty s konstrukčními "vychytávkami".

Eurocase MS32 (Micro Tower)
i Zdroj: PCTuning.cz


Na tomto jedinci jistě každého zaujme monochromatický displej s modrým podsvícením na čelní masce, který slouží mimo jiné k zobrazení teplot ze 3 vnitřních senzorů, které lze libovolně rozmístit a jakési monitorování otáček 1 ventilátoru (CPU). Bylo myšleno i na chlazení a tak je skříň vybavena jedním 80 mm ventilátorem v přední části s možností instalace druhého (50 mm) v části zadní pro odsávání teplého vzduchu. Vnitřní uspořádání a konstrukce může vypadat na první pohled celkem zdařile, ale zdání může klamat.

Eurocase MS32 (Micro Tower)
i Zdroj: PCTuning.cz


Pohled dovnitř, který se vám naskytne po prvním odkrytování.

Otevřete skříň a uvnitř najdete mimo změť kablíků patřících napevno ke skříni také napájecí kabel ke zdroji, sáček obsahující 4 plastové "stojánky" (nijak se nenasazují - mají samolepící plochu) a sáček se šroubky včetně stojánků pod základní desku formátu micro ATX.

 Údaje na štítku zdroje (při ceně skříně 1260 Kč bez DPH však nelze čekat zázraky)
i Zdroj: PCTuning.cz
Údaje na štítku zdroje (při ceně skříně 1260 Kč bez DPH však nelze čekat zázraky)


 

Od skříně velikosti Micro Tower nemůžeme čekat, že bychom do ní umístili RAID pole o několika discích. Obsahuje dvě 3.5" pozice, z nichž je jedna otevřená (FDD, ZIP) a druhá je skrytá (HDD). Pro 5.25" mechaniky je zde pozice jen jedna (combo mechaniky přijdou vhod), která je opatřena krytkou (člověk by řekl, že černý proužek, který se na ní vyskytuje, bude aspoň z částečně průsvitného materiálu, kvůli signalizačním LED diodám - není tomu tak) s dvířky ve stylu skříně, takže se nemusíte obávat, že by klasická béžová hyzdila design čelní masky. V případě problémů (nebo jen pro exhibici čelní masky vaší brutální DVD vypalovačky :-)) lze tuto krytku vyjmout.

  
i Zdroj: PCTuning.cz
 


Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama