evropske-komisi-se-nelibi-prevzeti-sunu-oraclem
Novinka Evropské komisi se nelíbí převzetí Sunu Oraclem

Evropské komisi se nelíbí převzetí Sunu Oraclem

Martin Stančík

Martin Stančík

10. 11. 2009 21:09

Evropská komise dnes podala oficiální stížnost, podle které by koupě společnosti Sun firmou Oracle negativně ovlivnila konkurenci na trhu.  

Reklama

Akvizice Sunu byla ohlášena již v dubnu tohoto roku - Oracle za něj hodlá zaplatit 7.4 miliardy dolarů. Sun včera oznámil, že od Evropské komise obdržel formální námitku, podle které by kombinace jeho MySQL a produktů Oracle mohla negativně ovlivnit trh. Mluvčí komisařky Neelie Koresové odmítl zaslání připomínky potvrdit s tím, že komise probíhající vyšetřování nekomentuje. Oficiální námitka vyjadřuje přesvědčení komise, že obchod může negativně ovlivnit fungování trhu. Obě strany jsou tím přizvány, aby na ni reagovaly a dodaly potřebné materiály, které toto tvrzení vyvrací.

Evropské komisi se nelíbí převzetí Sunu Oraclem
i Zdroj: PCTuning.cz

Konečné rozhodnutí v kauze bude vydáno 19. ledna 2010. Podle Oracle námitka "zobrazuje neporozumění problematice konkurence v oblasti databázových systémů" ze strany Evropské komise. "O platformě open-source je dobře známo, že ji nemůže nikdo kontrolovat," řekl k připomínce EK ve včerejším prohlášení Oracle. "To je princip open-source." Dále společnost řekla, že "akvizice Sunu konkurenci naopak napomůže, neboť Oracle bude do Solarisu a Javy investovat mnohem více peněz." Americké ministerstvo obchod posvětilo již v srpnu a vše tedy závisí už jen na Evropské komisi.
 

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama