facebook-behem-1-2-let-budeme-mobilni-spolecnost
Internet Novinka Facebook: Během 1-2 let budeme mobilní společnost

Facebook: Během 1-2 let budeme mobilní společnost

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

28. 9. 2011 11:00 8

Představitelé největší sociální sítě se netají tím, že do dvou let bude mít pro společnost stejný význam počet uživatelů připojených přes mobilní zařízení, jako těch, co se připojují přes svá PC. Pomoci tomu gigant chce i vlastní platformou pro vývojáře postavenou na HTML 5.

Reklama

Sociální sítě se mají brzy stát neodmyslitelnou součástí našich životů, kde nás budou pronásledovat na každém kroku. Facebook upírá svůj zrak na mobilní zařízení, ve kterých vidí budoucnost. Cíl je jasný - propojit náš život co nejvíce s tím virtuálním, a k tomu je mobilní platforma jednou z nejvhodnějších.

Facebook: Během 1-2 let budeme mobilní společnost
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro modrou společnost se přístup a integrace v mobilních zařízeních pomalu dostává na stejnou úroveň, jako je tomu v případě běžných PC. Během jednoho až dvou let se pak počítá s vyrovnáním počtu obou skupin uživatelů.

Facebook: Během 1-2 let budeme mobilní společnost
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost k tomu řekla následující: "Je zajímavé, že když se podíváte na křivky našeho růstu, dostáváme se k bodu, že země ve kterých nejvíce rosteme nevyužívají běžné PC téměř vůbec. Převládající způsob připojení v Africe a Indii je prostřednictvím mobilních zařízení. Jak Mark před několika dny podotkl, nyní máme více než 350 milionů mobilních uživatelů. V rámci dalšího roku, nebo dvou, budeme z poloviny mobilní společností."

Facebook: Během 1-2 let budeme mobilní společnost
i Zdroj: PCTuning.cz

Oficiální i neoficiální klienty pro přístup k Facebooku nalezneme pro každou myslitelnou platformu. Na obrázku Facebook pro HP Touchpad

A slova vedení firmy se potvrzují, mobilní aplikace pro práci s Facebookem jsou jedny z nejstahovanějších a najdeme je téměř na každé platformě. K tomu v budoucnu pomůže i Facebookem vyvíjená mobilní platforma postavená na HTML 5, na které poběží nejen hry a aplikace. Konkurencí se tak stane i technologii Flash od Adobe.

Zdroj: TechCrunch

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama