flow-obdoba-apple-continuity-slouzici-k-propojeni-chytrych-zarizeni-od-samsung
Novinka Flow: obdoba Apple Continuity sloužící k propojení chytrých zařízení od Samsung

Flow: obdoba Apple Continuity sloužící k propojení chytrých zařízení od Samsung

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

14. 11. 2014 10:00

Samsung představil svoji novou funkci pro svá chytrá zařízení s názvem flow vyvinutou týmem vývojářů, kteří si říkají Think Tank Team. Jedná se prakticky o obdobu Apple Continuity, ale pro zařízení značky Samsung.

Reklama

Jedná se prakticky o funkci, která spojuje veškerá Vaše zařízení od Samsung a umožňuje jejich snadnou spolupráci. Základní funkcionalita Samsung Flow spočívá ve třech klíčových úlohách a to oznámit, přenést a odložit. První úloha je jasná, Flow nás může například upozornit  při sledování Smart TV od Samsung přímo na displeji televizoru o příchozím hovoru na vašem chytrém telefonu či phabletu. Stejně tak můžete být informování třeba na stažený soubor nebo na dobytí vašeho telefonu. 

Flow: obdoba Apple Continuity sloužící k propojení chytrých zařízení od Samsung
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhou funkcí Flow je možnost odkládání. Představte si, že pracujete na nějakém projektu třeba na notebooku, nicméně na něj nemáte momentálně čas nebo není notebook tím pravým nástrojem pro jeho dokončení. Dokument můžete odložit a otevřít si ho později třeba na tabletu či phabletu a upravovat ho pomocí stylusu. K dokumentu však chcete připojit ještě dlouhý text, tak ho opět odložíte a otevřete na notebooku, kde k němu na klávesnici připíšete texty. 

Flow: obdoba Apple Continuity sloužící k propojení chytrých zařízení od Samsung
i Zdroj: PCTuning.cz

Třetí možností využití je přenos. Tato funkce se týká hlavně otevřených aplikací či webových stránek. Řekněme, že se chystáte odjet na služební cestu, nebo máte schůzku v restauraci. Ještě doma si na notebooku či tabletu najdete trasu na Google Maps. Tuto mapu si pak jednoduše přenesete pomocí Flow do vašeho chytrého telefonu či chytrých hodinek Gear a vyrazíte. V následujícím videu jsou jednoduše představeny veškeré možnosti Flow:

 Samsung zároveň se službou vydává také vyvojářský balíček Flow SDK, který umožňuje nezávislým vývojářům najít nové inovativní způsoby, jak Flow na zařízeních Samsung využít. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama