ft200hql-dotykovy-monitor-od-acer-s-podporou-gest-windows-8
Novinka FT200HQL – dotykový monitor od Acer s podporou gest Windows 8

FT200HQL – dotykový monitor od Acer s podporou gest Windows 8

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

21. 12. 2013 12:00 2

Pokud nevlastníte dotykové AiO PC a chcete si užít možnost dotykově ovládat "dlaždice" v prostředí Windows 8, musíte si k vašemu PC pořídit dotykový monitor.

Reklama

A společnost Acer právě s jedním přichází. Monitor nese označení FT200HQL a je vybaven 20-palcovým nebo přesněji 19,5" displejem, který je podsvícen za pomoci LED. Displej je kapacitní, multi-dotykový a lze ho ovládat až pomocí 10 dotyků.

Rozlišení displeje je HD+, což znamená, že maximální nativní rozlišení je 1600 ×900 pixelů. Pozorovací úhly monitoru také nejsou nikterak špatné a činí 170 stupňů horizontálně a 160 stupňů vertikálně. Kontrastní poměr, který dosahuje hodnoty 100 000 000:1, by měl zaručit věrnou reprodukci bílých a tmavých zobrazených ploch. 

Dotykový displej je plně kompatibilní s Windows 8, což znamená, že pomocí něho je možné ovládat gesta v prostředí Windows 8 a to i na starších sestavách. Na zadní straně monitoru nalezneme VESA otvory pro instalaci zařízení na zeď. Stojan FT200HQL je schopen náklonu mezi 10-90 stupni, což dodává monitoru na variabilitě a komfortu při užívání či hraní. 

FT200HQL – dotykový monitor od Acer s podporou gest Windows 8
i Zdroj: PCTuning.cz

Monitor je také do jisté míry "zelený", protože využívá LED podsvícení s nízkou spotřebou energie. Navíc je ověnčen značkou ENERGY STAR a TCO, díky čemuž splňuje normy ochrany životního prostředí a výkonnosti. Vzhled monitoru snad také nikoho neurazí, je totiž založen na oblých rozích a kombinaci stříbrné a černé barvy.

K připojení monitoru k PC mohou posloužit dva HDMI porty nebo klasický VGA (D-Sub) konektor. Dále se dočkáme také kompatibility s adaptérem MHL. Uvnitř monitoru jsou také vestavěny dva reproduktory.

20-palcový Acer FT200HQL je již nyní možno zakoupit ve Spojených státech za 199 dolarů (4 000 Kč). Zda Acer zahájí distribuci i do Evropy, zatím není jasné.

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama