Geniální! Vylepšete si stará a mizerná videa s Nvidia RTX Super Video Resolution
i Zdroj: nvidia studio
Novinka Geniální! Vylepšete si stará a mizerná videa s Nvidia RTX Super Video Resolution

Geniální! Vylepšete si stará a mizerná videa s Nvidia RTX Super Video Resolution

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

4. 1. 2023 17:25 11

Už nebudeme kazit své oči na odpudivých nahrávkách a klipech ve směšném rozlišení 1080p. Veškerý obsah bude křišťálově čistý a převedený do jemného 4K. Zní to jako z příručky marketingu?

Reklama

Nvidia oznámila, že od února budou GPU řady RTX 40 nebo 30 podporovat upscale videa v rozlišení 1080p na 4K. Funkce bude dostupná v prohlížečích Google Chrome a Microsoft Edge. Proč není podporován Firefox, Opera a jiné prohlížeče není jasné, stejně jako proč upscale videa má být dostupný jen na kartách řady 30 a 40, ačkoli řada 20 nijak zvlášť nezaostává. Snad se to postupem času vyřeší, jde zatím o první verzi RTX Super Video Resolution.

Pro ukázku Nvidia zvolila video ze hry Apex Legends a porovnává záběry v 1080p vyšponované na 4K. Rozdíl je patrný na první pohled, obraz je mnohem ostřejší a zubaté hrany vzdálených objektů téměř eliminovány. Nicméně video je poměrně skoupé na rychlé záběry a prudké pohyby, tudíž nevíme, jak bude upscale fungovat v dynamických klipech a navíc i kvalita 1080p videa je odporná. RTX SVR má fungovat na kterékoli platformě a jakémkoli videu. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama