google-automaticky-nabidne-sifrovane-vyhledavani-prihlasenym-uzivatelum
Novinka Google automaticky nabídne šifrované vyhledávání přihlášeným uživatelům

Google automaticky nabídne šifrované vyhledávání přihlášeným uživatelům

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

19. 10. 2011 09:00 7

Internetový gigant si pro své uživatele připravil další vychytávku v podobě šifrovaného protokolu pro vyhledávání. Automaticky ho nastaví všem přihlášeným uživatelům.

Reklama

Využíváte často nezabezpečeného internetovému připojení? Google před několika měsíci spustil zabezpečenou verzi svého vyhledávače, na kterou jsme dlouho čekali. Na adrese https://encrypted.google.com jí může delší dobu využívat každý, ale až nyní bude ve výchozím nastavení při vyhledávání. Při připojení k internetu např. v kavárně se tak můžeme cítit zase o něco bezpečněji.

Google automaticky nabídne šifrované vyhledávání přihlášeným uživatelům
i Zdroj: PCTuning.cz

Šifrované připojení přihlášeným uživatelům bude Google aktivovat postupně v několika příštích týdnech, prozatím můžete využívat výše uvedené adresy, nebo https://google.com. Protokol "https" - (Hypertext Transfer Protocol Secure) je asi známý především těm, kdo využívají služeb internet bankingu, nebo si potrpí na další zabezpečené mutace webů.

Zabezpečení je zatím dostupné pro služby webového hledání, hledání obrázků, a všechny další funkce vyhledávaní Google, kromě Google Maps.

Nepřehlédněte:

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama