google-hlasi-android-ma-miliardu-aktivnich-uzivatelu
Novinka Google hlásí: Android má miliardu aktivních uživatelů

Google hlásí: Android má miliardu aktivních uživatelů

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

1

V září 2013 Google hlásil miliardu aktivací zařízení s operačním systémem Android. To sice bylo moc pěkné číslo, ale nevypovídalo nic o tom, zdali zákazníci platformu skutečně používají. Ve středu však Sundar Pichai, šéf Chromu a Androidu uvedl, že v posledních 30 dnech byla použita maliarda zařízení s mobilním operačním systémem od Googlu.

Reklama

Společnost se na konferenci Google IO nerozhodla odhalit počet aktivovaných zařízení s Androidem, ale počet zákazníků, kteří telefony a tablety s Androidem aktivně využívají. Podle pana Pichai aktivní uživatelé Androidu denně 100 miliardkrát zkontrolují své zařízení, pošlou 20 miliard textovek a nafotí 93 milionů selfies.

Google hlásí: Android má miliardu aktivních uživatelů
i Zdroj: PCTuning.cz

Android je v současné době vedoucím mobilním operačním systémem, který dominuje telefonům i tabletům. Předpokládá se, že v tomto roce se platforma Android dostane na další miliardu nových zařízení.

Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple na začátku tohoto roku uvedl, že společnost prodala více jak 800 milionů zařízení s operačním systémem iOS. Kolik má platforma iOS aktivních uživatelů však jasné není.

Zdroj: KitGuru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama