google-koupi-streamovaci-sluzbu-twitch-tv
Novinka Google koupí streamovací službu Twitch.TV

Google koupí streamovací službu Twitch.TV

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

20. 5. 2014 16:00 4

Google plánuje koupit Twitch.TV, což bude vedle služby YouTube druhá, která je zaměřena na streamování videa. Za Twitch zaplatí 1 miliardu dolarů.

Reklama

Softwarová společnost Google, která vlastní Youtube, přidá vedle této streamovací platformy i jednu novou. Plánuje totiž koupit populární službu Twitch, která je využívána pro streamování herních klání. Ta vznikla v roce 2011 ze startupu a od té doby nasbírala na svůj provoz a rozvoj 35 milionů dolarů. Nyní má služba 45 milionů návštěvníků měsíčně a její provoz tvořil v březnu 1,35 % celého stahování v Severní Americe.

Google koupí streamovací službu Twitch.TV
i Zdroj: PCTuning.cz

O Twitch měl mimo Googlu zájem i Microsoft, ale úspěšný by měl být právě první jmenovaný. Podle zdrojů je obchod již téměř uzavřený a za Twitch zaplatí 1 miliardu dolarů. Pro srovnání, v roce 2006 za YouTube zaplatil 1,65 miliard dolarů. Jak bude Twitch pokračovat, zda-li odděleně nebo se stane součástí streamovací služby YouTube je otázkou.

Google koupí streamovací službu Twitch.TV
i Zdroj: PCTuning.cz

Mnozí se obávají především toho, že se zde integruje Google+ a že by se mohly začít objevovat reklamy. Další obavy vycházejí z blokování videí, ve kterých se nachází média, na které dotyčný nemá práva. Kupříkladu tedy hudba v pozadí, nebo třeba i zablokování videa z důvodu použití záběrů z určité hry, což se vývojáři zrovna nelíbilo. Takové případy se již objevily. Vedle toho však může přinést kvalitní zázemí a konektivitu pro budoucí rozšiřování.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama