google-kvuli-bezpecnosti-nezverejni-aplikaci-na-rozpoznavani-obliceje
Novinka Google kvůli bezpečnosti nezveřejní aplikaci na rozpoznávání obličeje

Google kvůli bezpečnosti nezveřejní aplikaci na rozpoznávání obličeje

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 4. 2011 14:30 12

Technologie umožňuje identifkovat člověka podle fotografie, přičemž k ověření totožnosti jí slouží sociální sítě v čele s Facebookem.

Reklama

Společnost Google podle všeho dokončila vývoj technologie, která umožňuje identifkovat člověka podle fotografie, informuje CNN. Ta se má, resp. měla stát součástí aplikace Google Goggles, která si poradí s čárovými kódy, rozpozná reklamu v časopisech nebo umí vyluštit sudoku. Vše co musíte udělat, je namířit kamerou na inkriminované místo, zmačknout spoušť a nechat pracovat servery Google.

K ověření identity mají funkci sloužit informace ze sociálních služeb jako Facebook či Twitter, kde existuje velké procento uživatelů s otevřenými profily.

Google s nasazeným pokrokové technologie ale zatím nepočítá. Vše stojí a padá s otázkou ochrany soukromí a bezpečnosti. „Jsme si vědomi, že Google musí být v těchto otázkách (soukromí a bezpečnost) velmi opatrný,“ potvrdil vývojář Hartmut Neven a dodává:Mnoho lidí má opravdu strach“.

Představte si, že v kavárně spatříte atraktivní ženu, pořídíte si její fotografii a takřka okamžitě o ní víte řadu citlivých informací. Někteří se také obávají toho, že nasazení technologie by mohlo sloužit jako cenný zdroj informací pro kriminální činnost. Google prý momentálně hledá vhodný způsob, jak ji uvést v život.

Google kvůli bezpečnosti nezveřejní aplikaci na rozpoznávání obličeje
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: CNN 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama