google-se-pousti-do-noveho-byznysu
Novinka Google se pouští do nového byznysu

Google se pouští do nového byznysu

Martin Stančík

Martin Stančík

28. 10. 2009 18:06 1

Google dnes na seznam svých konkurentů zařadit společnosti jako Garmin a TomTom - internetový gigant bude totiž nově nabízet navigace do automobilů.  

Reklama

Google řekl, že jeho nový produkt Google Maps Navigation bude nabízet navigaci v reálném čase, stejně jako tomu je u konkurenčních produktů, přímo přes mobilní telefony založené na operačním systému Android. Produkt, který mimo jiné nabídne i funkce rozpoznávání hlasu a fotografie některých ulic (z aplikace Street View) značí zatím poslední krok Googlu v "boji" proti iPhonu od Apple a Windows Mobile od Microsoftu.

Google se pouští do nového byznysu
i Zdroj: PCTuning.cz

Jde také o přímou konkurenci společnostem jako je Garmin nebo TomTom, které prodávají specializované navigační jednotky. TomTom také nabízí navigační software pro iPhone za 99.99 dolarů. Představitelé Googlu na dnešní konferenci řekli, že produkt vydali, neboť jej vyžadovali uživatelé. Podle Erica Schimdta nebyla expandace Googlu na nový trh záměrem společnosti. Nový navigační systém bude fungovat na Androidu 2.0.

Google se pouští do nového byznysu
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle Googlu bude jeho navigace zaměřená pouze na řidiče v USA a bude dostupná zdarma. V současné době společnost neplánuje, že by do navigačního softwaru umisťovala reklamy. Vic Gundotra z Googlu pak řekl, že by byl rád, kdyby navigace společnosti v budoucnu fungovala i na telefonech bez Androidu a dodal, že například iPhone 3GS k tomu má dobré HW předpoklady.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama