google-za-slabe-baterie-zarizeni-na-androidu-mohou-aplikace
Apple Novinka Google: za slabé baterie zařízení na Androidu mohou aplikace

Google: za slabé baterie zařízení na Androidu mohou aplikace

Martin Stančík

Martin Stančík

20. 5. 2010 14:00 2

Podle představitelů Googlu mohou za malou výdrž baterií zařízení postavených na platformě Android aplikace, které baterii vysávají.     

Reklama

Zahraniční média v poslední době stále častěji porovnávají výdrž baterie u smartphonů postavených na platformě Android a iPhonu - a Android z tohoto souboje nevychází jako vítěz. Šéfové Googlu se tak této věci dotkli na konferenci Zeitgeist, kde "hodili" vinu na aplikace, které procesory telefonů prý příliš zatěžují. "Všiml jsem si několika lidí s telefonem na platformě Android, jimž na pozadí běží aplikace, které rychle vybíjí baterii. Pokud vaše baterie nevydrží ani den, něco je špatně," řekl Larry Page.

Google: za slabé baterie zařízení na Androidu mohou aplikace
i Zdroj: PCTuning.cz

A přitakával i Eric Schmidt, který řekl, že "na vysávání baterie se na těchto telefonech podílí především vysílací/příjmový okruh. Takže by chtělo se nad tím zamyslet a to lidé, kteří tvoří aplikace nedělají." Podle některých zpráv se však baterie na telefonech s Androidem rychle vybíjí, i když je telefon ve klidovém stavu a žádné aplikace na něm nejsou spuštěny. Naštěstí pro Google to nevypadá, že by tyto informace měly mít nějaký vliv na prodej smartphonů postavených na jeho platformě. A možná si s výdrží baterie poradí nová verze Androidu, 2.2, která by se na veřejnost měla brzy dostat.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama