gorilla-glass-2-jiz-brzy-i-ve-vasich-telefonech
Novinka Gorilla Glass 2 již brzy i ve vašich telefonech

Gorilla Glass 2 již brzy i ve vašich telefonech

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

28. 2. 2012 08:00 11

Corning Incorporated je firma, která se zabývá výrobou odolných displejů do mobilních zařízení pod názvem Gorilla Glass. Ty jsou velice odolné proti mechanickému namáhání, a je težké je byť jen poškrábat.  

Reklama

To není žádná novinka. Corning Incorporated vstoupila na trh výrobců ochranných skel už v roce 2007 a za pět let svého působení si získala velké renomé. Vždyť Gorilla Glass používá 30 největších výrobců mobilního hardwaru, a od začátku výroby bylo toto ochranné sklo součástí už 600 různých modelů zařízení, kterých bylo vyrobeno na 600 milionů. Gorrila Glass 2 má tedy dobrý výchozí bod.

Gorilla Glass 2 již brzy i ve vašich telefonech
i Zdroj: PCTuning.cz


 

Firma Corning Incorporated dnes oznámila, že už zaslala první kousky svého nového ochranného skla klíčovým výrobcům, kteří chtějí gorilu 2 použít ve svých zařízeních oznámených již na první kvartál tohoto roku.

Gorilla Glass 2 bylo veřejnosti představeno před měsícem na CES (Consumer Electronics Show) a tak už víme, že díky ní budou výrobci schopni svým zákazníkům dodat tenčí, elegantnější zařízení s lepšími zobrazovacími schopnostmi a vylepšenou citlivostí na dotek. Nová gorila je totiž o 20 procent hubenější, než ta stará. To vše při zachování původní odolnosti, díky které se stala firma Corning Incorporated tak populární.

Corning Incorporated není žádný nováček na trhu a rozhodně nebyl založen v roce 2007. Firma byla založena už v roce 1851 a kromě výroby displejů se zabývá optickými vlákny anebo taky životním prostředím.

Zdroj: techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama