gossamer-1-0-prvni-browser-pro-vasi-kalkulacku-video
Internet Novinka Gossamer 1.0: první browser pro vaší kalkulačku [video]

Gossamer 1.0: první browser pro vaší kalkulačku [video]

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 7. 2011 15:00 2

Není tomu tak dlouho, co nás ohromil port klasiky Doom. S browserem pro kalkulačky jsme se ale ještě nesetkali. První verze navíc vypadá docela zdařile.

Reklama

Moderní kalkulačky nejsou tak jednoduché, jako před lety. Jejich výkon stále roste a tak zvládají podstatně více úkonů než pouhé sčítání nebo dělení. Mezi ty výkonnější a oblíbené patří modely americké firmy Texas Instruments. Jmenujme např. Nspire, zařízení s 32 MB operační paměti a procesorem na taktu 90 MHz, na které byla před nedávnem portována klasika Doom.

Neuvěřitelné, legendární hra Doom portována na kapesní kalkulačku [video]

Nicméně to už je dnes minulost. Momentálně je hitem Gossamer, první „internetový prohlížeč“ pro kalkulačky. Prozatím pracuje na starších modelech TI-83+ (procesor Zilog Z80 na taktu 6 MHz) a TI-84+SE (stejné CPU taktované na 15 MHz). Výhledově ale bude fungovat i na výkonnějších přístrojích.

Prohlížeč naprogramoval Christopher Mitchell, student prvního ročníku newyorské univezity a lze říct, že se docela povedl. Kalkulačka komunikuje se vzdáleným serverem, který požadovanou webovou stránku stáhne, připraví a následně upravenou zasílá zpět do kalkulačky. Na závěr jedna otázka: Podporuje Gossamer Flash?

Zdroj: Gizmodo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama