neuveritelne-legendarni-hra-doom-portovana-na-kapesni-kalkulacku-video
Novinka Neuvěřitelné, legendární hra Doom portována na kapesní kalkulačku [video]

Neuvěřitelné, legendární hra Doom portována na kapesní kalkulačku [video]

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 2. 2011 16:30 24

Dooma si můžete zahrát už na čemkoliv. Výkonu je dostatek, tak proč ne na kapesní kalkulačce?

Reklama

I přes to, že technologie jdou výrazně kupředu a akčními hrami jsme dnes doslova zaveleni, se řada hráčů čas od času vrací z nostalgie k oblíbeným klasikám jako Wolfenstein 3D nebo Doom.

Doom byl ukut v roce 1993 v dílnách id Software (ano, u husťáků, co udělali Quaka nebo barevnou plošinovku Commander Keen) a hráčům nabídl možnost vtělit se do kůže mariňáka, který byl vyslán společností UAC na Mars, aby celou planetu vyčistil. Celkem jste museli projít 27 úrovní ve třech epizodách, než jste se opět navrátili na matku Zemi.

Neuvěřitelné, legendární hra Doom portována na kapesní kalkulačku [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

Hra byla na svou dobu revoluční, nabízela totiž dosud neviděnou grafiku a tak se stala jakýmsi technologickým etalonem. Ve své době byl Doom náročný na výkon PC. Vzpomínáte? Postupem času jsme si ale mohli legendu zahrát téměř na čemkoliv, např. na Amize, PDA, iPhonu, ve Flashi či na iPodu. Dnes se do seznamu zařadila také kalkulačka.

Výrobci se posledních pár let honí za výkonem, vždyť už koncem roku by měly dorazit první tablety a smartphony postavené na platformě Tegra 3 s čtyřjádrovým procesorem. Totéž se svým způsobem týká i kalkulaček.

Doom byl portován na model TI-Nspire od Texas Instruments, který je vybaven displejem s rozlišením 320 × 240 pixelů, 32 MB operační paměti a procesorem na taktu 90 MHz. Jak můžete vidět na videu, hra je svižná, vše běží jak má.

Před koncem videa ale hra spadne, tvůrci musejí ještě zapracovat na stabilitě. Jedna z nejhranějších a nejuctívanějších her všech dob si podrobila kalkulačku, co bude dál?

Zdroj: Kotaku

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama