hackersky-kongres-priveze-v-zari-do-prahy-spicky-svetove-kryptoanarchie
Novinka Hackerský kongres přiveze v září do Prahy špičky světové kryptoanarchie

Hackerský kongres přiveze v září do Prahy špičky světové kryptoanarchie

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 9. 2016 14:30

Hackerský kongres HCPP16 pořádá od 30. září do 2. října nezisková organizace Paralelní Polis již potřetí, a to ve stejnojmenném bitcoinovém prostoru v pražských Holešovicích. Letos přiveze na třídenní konferenci přes 40 většinou zahraničních speakerů – lídrů z oblastí technologií, decentralizované ekonomiky, politických umění a aktivismu. Náměty jejich přednášek budou také hacking, kryptoměny, věda, svoboda nebo kryptoanarchie.

Reklama

Kongres nabídne tři dny přednášek, debat a workshopů, které spojí stovky technologických nadšenců, libertariánů i inovátorů z celého světa za účelem oslavy nové éry digitální svobody a decentralizovaných technologií. „Kongres bude elektrizujícím zážitkem, kdy se na jednom místě sejde více než 500 ideově zaměřených lidí, odborníků na technologie, politických aktivistů i umělců,“ zve na konferenci Paralelní Polis organizátor a odborník na kryptoměny Martin Šíp. Vstupenky na třídenní akci jsou k dispozici za 1490 Kč v e-shopu Paralelní Polis. Koupit se dají za bitcoiny a během několika dní také přes PayPal. Hlavním jazykem bude angličtina, menší část přednášek bude v češtině a slovenštině.

Pozvání stát se headlinerem letošního ročníku přijal Andreas Antonopoulos, světově uznávaný bitcoin guru a expert v oblasti IT bezpečnosti. Dalšími neméně významnými aktéry budou hlavní vývojář prvního decentralizovaného tržiště OpenBazaar Sam Peterson, zakládající člen Cypherphunks a autor Kryptoanarchistického manifestu Timothy C. May (přes Skype) nebo slavný americký spisovatel Paul Rosenberg. Další potvrzení speakeři přibývají na webu HCPP.cz. Vystoupí i takzvaní „privacy extremists“, kteří přísně střeží vlastní soukromí a na kongresu se objeví se zahalenou tváří, jako například Smuggler a Frank Braun.

Hackerský kongres přiveze v září do Prahy špičky světové kryptoanarchie
i Zdroj: PCTuning.cz

Protože Paralelní Polis je dílem umělecké skupiny Ztohoven, doprovodí kongres hackerů také kulturní program. Proběhnou filmové premiéry nebo závody dronů pořádané partnerem akce Ultrahack, což je sdružení organizující největší evropské hackathony. Návštěvníci kongresu budou mít možnost navštívit za zvýhodněnou cenu také sobotní módní přehlídku oblečení z 3D tiskáren pořádanou Fashion STL.

Speakeři, program, další informace najdete na webu hcpp.cz. Vstupenky lze zakoupit tady.

Hackerský kongres přiveze v září do Prahy špičky světové kryptoanarchie
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TZ Nedori

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama