hardwarove-naroky-windows-8-jsou-stejne-ne-li-nizsi-nez-u-windows-7-tvrdi-microsoft
Hardware Novinka Hardwarové nároky Windows 8 jsou stejné, ne-li nižší než u Windows 7, tvrdí Microsoft

Hardwarové nároky Windows 8 jsou stejné, ne-li nižší než u Windows 7, tvrdí Microsoft

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 7. 2011 16:30 22

Koupili jste si počítač a chtěli byste vědět, zda na něm za rok spustíte WIndows 8? Microsoft dnes nastínil hardwarové požadavky chystaného operačního systému.

Reklama

Podle prohlášení společnosti Microsoft bude každý počítač, na kterém běží Windows 7, schopný zvládnout přechod na Windows 8. Výrobce slibuje stejné nebo dokonce i nižší hardwarové požadavky. „V případě připravovaného systému často hovoříme o tom, jak je důležité zachovat stejnou ne-li nižší závislost na výkonu hardwaru jako u Windows 7,“ tvrdí Tami Reller, viceprezident pro platformu Windows.

Minimální hardwarové požadavky Windows 7 přitom zahrnují procesor na frekvenci 1 GHz, operační paměť v kapacitě 1 GB, 20 GB volného místa na disku a grafickou kartu s podporou rozhraní DirectX 9. A jsou nižší než u Windows Vista, které na trh přišly v roce 2007.

I z toho se lze usuzovat, že Windows 8 bude možné provozovat pohodlně na stolních počítačích stejně jako netboocích, tabletech a dalších ultra přenosných zařízeních. Ostatně v tomto segmentu chce v příštím roce softwarový koncern výrazněji zabodovat.

Microsoft představil dotykové ovládání Windows 8. A vypadá perfektně! [video]

Microsoft v tomto týdnu také začal přesvědčovat firmy, že když nyní nakoupí nový hardware a aktualizují na Windows 7, nic jim pak nebude bránit v dalším přechodu na Windows 8. K větší aktivitě je má donutit i tvrzení, že podporu Windows XP – doposud nejpoužívanějšího operačního systému, ukončí přesně za tisíc dní.

Nepřehlédněte:

Hardwarové nároky Windows 8 jsou stejné, ne-li nižší než u Windows 7, tvrdí Microsoft
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Xbit-Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama