honor-10-lite-dobre-vypada-a-ma-slusnou-vybavu
Novinka Honor 10 Lite dobře vypadá a má slušnou výbavu

Honor 10 Lite dobře vypadá a má slušnou výbavu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 1. 2019 16:30

Na český trh zamířil chytrý telefon Honor 10 lite, což je nástupce jednoho z nejprodávanějších smartphonů loňského roku. Stejně jako předchůdce Honor 9 lite, tak i letošní model zaujme na první pohled líbivým třpytivým designem. Největšími přednostmi novinky jsou bezrámečkový displej s „kapkovitým“ vykrojením, kvalitní selfie fotoaparát a nízko postavená cena.

Reklama

V aktuální módě přerostlých smartphonů je Honor 10 lite příjemně kompaktním mobilem. Protáhlý displej má úhlopříčku 6,21 palce a FHD+ rozlišení, což znamená dostatečnou jemnost 416 bodů na palec. Zobrazovač je typu IPS, to znamená dobré barevné podání a výborné pozorovací úhly. Poměr displeje k tělu je více než 90 procent.

V kapkovitém výřezu displeje se ukrývá 24Mpx fotoaparát s využitím umělé inteligence. Ta rozpozná a dokáže optimalizovat osm scénářů selfie fotografií v reálném čase. A to konkrétně modrou oblohu, květiny, zeleň, pláž, představení na jevišti, noc, interiér a zasněženou krajinu. Přední snímač podporuje 3D rozpoznání tváře a detekuje více než sto bodů na obličeji pro lepší optimalizaci detailů v obličeji a přirozeně rozostří pozadí. Na zadní straně telefonu nechybí slušný duální foťák s využitím AI. Konkrétně výrobce vsadil na kombinaci 13Mpx a 2Mpx snímače. V oblasti videa je maximem Full HD záznam s frekvencí až 60 snímků za sekundu.

Honor 10 Lite dobře vypadá a má slušnou výbavu
i Zdroj: PCTuning.cz
Honor 10 Lite dobře vypadá a má slušnou výbavu
i Zdroj: PCTuning.cz
Honor 10 Lite dobře vypadá a má slušnou výbavu
i Zdroj: PCTuning.cz

O výkon „odlehčené“ desítky se stará procesor Kirin 710 doplněný o 3 GB operační paměti.  Na telefonu si tak bez problémů zahrajete i nejnovější hitovky jako PUBG Mobile, Asphalt 9 a další. Interní paměť přichází ve dvou variantách, a to 32 GB a 64 GB. Paměť lze rozšířit až na 512 GB pomocí microSD karty.

Součástí nadstavby EMUI 9, který je naroubovaná na operačním systému Android 9.0 Pie, je kromě různých vylepšení také funkce GPU Turbo 2.0 pro lepší výkon zařízení během hraní her. Umělou inteligenci využívá telefon také pro zrychlení komunikace, a to především pro zlepšení kvality hovorů nebo pro rychlejší používání internetu v mobilu.

Baterie s kapacitou 3 400 mAh by měla zajistit velmi výdrž telefonu. „Při telefonování vydrží smartphone nabitý až 19 hodin a pohotovostním režimu pak vydrží až 612 hodin,“ chlubí se výrobce.

Honor 10 Lite je na našem trhu k dostání od dnešního dne ve variantách Sapphire Blue, Midnight Black a originální Sky Blue, která zaujme jemným gradientem inspirovaným nebeskými barvami. Cena za 32GB telefonu verzi je 5 390 Kč, model s 64 GB pořídíte za 5 990 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama