honor-predstavil-svoji-prvni-televizi-s-harmony-os
Novinka Honor představil svoji první televizi s Harmony OS

Honor představil svoji první televizi s Harmony OS

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 8. 2019 13:00

Společnost Honor, o které slýcháme hlavně v souvislosti s chytrými telefony, představila o víkendu dvojici vlastních televizorů Vision a Vision Pro. Obě novinky běží na operačním systému Harmony OS. Vyšší model je navíc vybaven i vyskakovací web kamerku, která je nepozorovaně uschována v horním rámu.

Reklama

Obě varianty Honor  Vision mají 55palcový displej s vysokým 4K rozlišením (3 840 × 2 160 px). Díky jeho třístrannému bezrámečkovému provedení dosahuje poměr obrazovky k tělu 94 %. Nové televizory pohání čipová sada Honghu 818, která obsahuje osmijádrový procesor, grafickou jednotku Mali-G51, 2 GB RAM a 16GB nebo 32GB  úložiště (varianta Pro).

Pro snadnou autentifikaci uživatele a videohovory je u modelu Pro připravena vyskakovací kamerka, která se dokáže fyzicky naklánět, a pokud se nepoužívá, automaticky se schová za obrazovku.  V další výbavě nových TV najdeme čtyři, respektive šest 10W reproduktorů (Pro) nebo šestici výkonných mikrofonů, které uživatelům zajistí bezproblémové zadávání hlasových příkazů.

Obě verze Honor Vision ale nabízejí i další funkcionality a vychytávky, protože výrobce tyto produkty nevidí jako pouhé chytré televize, ale jako jakési interaktivní centra domácnosti. Zmiňme tak funkci Family Note, která umožňuje rychle bezdrátově přenášet obrázky mezi smartphony a TV prostřednictvím technologie Huawei Share. Užitečná je i funkce Magic-link, která uživatelům dovolí používat svůj smartphone k vyhledávání programů, úpravám nastavení a dalším. Uživatelé mohou také plynule přepínat mezi režimem Miracast a DLNA při sledování videa, prohlížení obrázků nebo hraní her.  

Základní model Honor Vision se v Číně začne prodávat už 15. srpna a to v přepočtu za 480 eur (12 200 Kč). Varianta Vision Pro má cenu stanovenou na 610 eur (15 800 Kč)

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama